338/2009. (X. 29.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Javaslat a Balatonalmádi Borfesztivál működési szabályzatára

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Az Almádi Borfesztivál Szabályzat”-át első olvasatként az alábbi módosításokkal elfogadja. Egyben felkéri a Gazdasági Bizottságot, hogy a végleges tervezetet készítse el, és terjessze elő a Képviselő-testület 2010. februári ülésére.

  A Borfesztivál Szabályzatban  szereplő  Rendezvény fogalmat  Fesztivál-ra módosítani.

 ALAPELVEK

 7. A Fesztivál kulturális programját – a Képviselőtestület kulturális ügyekért felelős bizottságának egyetértésével – a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár állítja össze. A PKKK jogosult a kulturális programhoz szükséges szerződések szakmai előkészítésére (előadóművészek, hang- és fénytechnika). A szerződések megkötésére – az erre biztosított pénzügyi kereteken belül – a főszervező jogosult.

 SZABÁLYZAT

 3.1 A  Fesztiválon  bortermelő olyan saját vagy vásárolt szőlőből készült borokat árusíthat,    mégpedig kizárólag azokat az elsősorban a Balatonfüred-Csopaki, illetve Balatonfelvidéki történelmi borvidéken termelt - saját vagy vásárolt szőlőből készült - borokat árusíthatja, amelyet saját nevére szóló szőlőszármazási bizonyítvánnyal és OBI minősítéssel igazol. Más történelmi borvidékről származó bor-árusítók létszáma nem haladhatja meg a mindenkori összlétszám 1/3-át.

3.4. A  Fesztiválon  - szőlőbor kivételével - jövedéki terméket nem lehet forgalmazni. az a bortermelő, aki élelmiszert - zsíros kenyér, pogácsa, perec- is kíván árusítani, erre vonatkozóan külön ÁNTSZ és egyéb szakhatósági hozzájárulást köteles beszerezni. 

6.2. A faházak a kiállítók költségén, akár saját kivitelezésben is készülhetnek oly módon, hogy a kulturált borfogyasztás és árusítás alapvető feltételei biztosítva legyenek. A kijelölt területen kívül eszköz, anyag nem helyezhető el. 

7.2. A 2010. évi részvételi díjak:

bortermelő                                                         X  Ft + ÁFA

pattogatott kukorica árus                                    X  Ft + ÁFA

pecsenye árus                                                    X  Ft + ÁFA

kirakodó vásárhely                                             X  Ft + ÁFA

főtt kukorica árus                                               X  Ft + ÁFA


 

« Vissza
Vissza a főmenübe