42/2008. (I. 31.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A köztisztviselők teljesítménykövetelményét meghatározó kiemelt célok megállapítása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának  Képviselő-testülete a Köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. tv. 34. § (3) bek. felhatalmazása alapján, a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők teljesítménykövetelményét megalapozó kiemelt célokat 2008. évre az alábbiakban határozza meg:

 

Általános célok

1.      Polgárbarát, humánus és ügyfél-centrikus, szakmailag megalapozott és gyors ügyintézés, ezek feltételeinek javítása.

2.      A 2008. évi népszavazás jogszabálynak megfelelő előkészítése és lebonyolítása.

3.      A bizottságok és a képviselő-testület számára készített előterjesztések szakszerű, hatékony, megalapozott, magas színvonalú előkészítése, a döntések maradéktalan végrehajtása.

4.      Az önkormányzat 2008. évi költségvetésének végrehajtása során a gazdálkodás szabályszerűségének biztosítása célszerűségi, hatékonysági és takarékossági szempontok mellett.

5.      A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény szakszerű alkalmazása.

6.      A személyes adatok védelmével és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos rendelkezések fokozott betartása.

7.      Hatósági nyilvántartások naprakész vezetése, az adatszolgáltatási feladatok határidőre történő teljesítése.

8.      Az önkormányzatoknak kiírt pályázatok, támogatási formák feltárása, pályázatok előkészítése, benyújtása, a felhasználásról szóló beszámolók elkészítése.

9.      A hivatal munkájában az infokommunikációs technológiák által biztosított lehetőségek hatékonyabb alkalmazása, a kötelezően előírt informatikai ismeretek bővítése.

10.  A vezetői tevékenység egyik fontos elemeként kiemelten kell kezelni az ellenőrzések hatékonyságának növelését az intézményeknél és a hivatalon belül. 

 

Ágazati célok

11.  Az önkormányzat oktatással, közművelődéssel, egészségügyi- és szociális ellátással, idegenforgalmi és sport feladataival kapcsolatos döntéseinek szakszerű, körültekintő előkészítése, végrehajtása.

12.  A helyi kulturális, sport és civil pályázatok kiírásának, elbírálásának és elszámoltatásának előkészítése

 

13.  A Balaton területrendezési tervében valamint a Balatonalmádi településrendezési tervében megfogalmazott építési szabályok maradéktalan érvényesítése az első fokú építésügyi hatósági feladatok ellátásában, különös tekintettel az engedély nélküli építkezések feltárása.

14.  A természeti és az épített környezet helyi védelmére vonatkozó szabályozás előkészítése a helyi természetvédelmi rendelet és a Környezetvédelmi Program 2008. évi felülvizsgálata, valamint a helyi örökségvédelmi rendelet megalkotása során.

 

 

15.  A 2008-ban felülvizsgálandó Informatikai Stratégiában megfogalmazott célok megvalósítása.

16.  A Szennyvízcsatorna-hálózat bővítésének megvalósítására létrejött Beruházó Vízközmű Társulat megszűnését követően a beruházásra vonatkozó kötelezettségek és követelések átvételével, nyilvántartásával és kezelésével kapcsolatos feladatok ellátása.

17.  A pénzügyi-gazdálkodási feladatokat, tevékenységeket szabályozó jogszabályok fokozottabb figyelemmel kísérése, továbbá a gyakorlatban történő alkalmazása.

18.  A központi és helyi adójogszabályokon alapuló adóztatás megvalósítása, az éves költségvetésben meghatározott adóbevételei terv teljesítése, hátralékok behajtása ill. csökkentése.

19.  Felkészülés a 2009-től hatályba lépő értékalapú adóztatásra az építményadó és a telekadó vonatkozásában.

20.  Az önkormányzati vagyon működtetése, hasznosítása körében a gazdaságosság növelése.

21.  A Közterület-felügyelet hatékonyabb közreműködése a közterületek rendjének biztosításában.

22.  A szolgáltatási és feladat-ellátási szerződések teljesítésének fokozott ellenőrzése, különösen az  új ÁFA törvényben meghatározott megrendelői kötelezettségekre.

23.  Az államigazgatási, önkormányzati hatósági, valamint gyámügyi eljárások szakszerű, gyors, jogszabályoknak megfelelő és határidőre történő előkészítése, végrehajtása.

24.  Átfogó hatósági ellenőrzések előkészítése és lefolytatása.

 

Megjegyzés:
Jelentve: 71/2008. (III.27.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe