83/2008. (III. 27.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Településrendezési terv módosítása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának  Képviselő-testülete a településrendezési terv módosításával kapcsolatban az alábbi döntést hozza:

 

-          A belterületi határ felülvizsgálata során – az egyéb jogszabályi feltételek megléte esetén – élvezzen prioritást a teljes közműkiépítettségű, utcahatáros terület.

-          A lakossági településrendezési javaslatok feldolgozása, döntés-előkészítése során – a jogszabályi lehetőségek és a szakmai követelmények keretei között – törekedni kell az önkormányzatra háruló kötelezettségek és költségek csökkentésére.

-          A Vörösberényi temető szabályozása – a temetkezési tilalommal terhelt védterület (zöldfelület) terhére-  adjon lehetőséget kegyeleti park kialakítására.

-          A módosítás oldja fel a Helyi Építési Szabályzat és a Szabályozási Terv ellentmondásait.

-          A módosítás biztosítson lehetőséget lakóház építésére a hétvégi üdülőházas övezetekben.

-          A módosítás szabályozza a támfalgarázsok létesítését az üdülőterületeken.

-          A építésügyi engedélyezési jogszabály módosításai kerüljenek átvezetésre a HÉSZ-ben.

-          A helyi építészeti értékvédelem - a támogatási lehetőségek biztosítása mellett – önálló rendeletben kerüljön szabályozásra.

 

Felhatalmazza a Polgármestert, hogy a határozatban foglalt feltételek figyelembevételével intézkedjen a településrendezési tervmódosítás egyeztetési anyagának elkészítése és a véleményezési eljárás lefolytatása iránt.

 

Megjegyzés:
Jelentve: 108/2008. (IV.24.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe