95/2008. (III. 27.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi, Veszprémi u. 81. ingatlan – volt cukrászda - hasznosítása

Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Balatonalmádi 670/1 helyrajzi számú, természetben Balatonalmádi-Vörösberény, Veszprémi u. 81. sz. alatti ingatlanon lévő, 58 m2-es üzlethelyiséget nyilvános pályázat útján bérbe adja.

 

Felkéri a Polgármestert, hogy az alábbi feltételek figyelembevételével a pályázati dokumentáció összeállításáról és meghirdetéséről gondoskodjon:

 

Üzletkör:

Az üzlet használatbavételi engedélye cukrászda-fagylaltozóra szól.

A pályázatot az Önkormányzat profilkötöttség nélkül írja ki azzal a feltétellel, hogy a használatbavételi engedélyben meghatározott funkciótól eltérő használat esetén a rendeltetési mód megváltoztatására vonatkozó építésügyi eljárást a Bérlőnek kell saját költségére lefolytatnia.

 

Bérlet időtartama:

A bérleti szerződés feltétel bekövetkeztéig szól. Az üzlet a Veszprémi út módosított nyomvonalának megépítését nem akadályozhatja. (71. sz. főút és a Templom tér összekötése) Az új útszakasz megépítése szerződésbontó feltétel, ez esetben a Bérlő köteles az ingatlant 30 napos határidővel - kártérítési igény kizárásával- kiüríteni.

 

Minimális bérleti díj mértéke 2008 évben:

46.500,-Ft/hó + Áfa 20% 9.300,-Ft/hó = 55.800,-Ft/hó

Amely továbbiakban a KSH inflációs ráta mértékével emelkedik.

A fenti bérleti díj nem tartalmazza az előkert használati díját. A Bérlő előkertet közterület-használati engedéllyel igényelhet.

 

Ajánlati biztosíték összege: 100.000,-Ft

 

 

 

Kaució: 3 havi bérleti díjnak megfelelő összeg

(Az ajánlati biztosíték összege a nyertes pályázónak a kaució összegébe beszámításra kerül.)

 

Egyéb feltételek:

A üzlethelyiség homlokzata felújításra szorul. A Bérlő a homlokzat felújítását köteles elvégezni, amelynek költségvetését a pályázatnak tartalmaznia kell.

 

Ezen költségek megtérítését a Bérbeadó által előzetesen elfogadott és számlával utólagosan igazolt összegben vállalja úgy a Bérbeadó, hogy 2009. január 1-jétől 6 hónap alatt téríti meg a Bérlőnek egyenlő részletekben, külön megállapodás keretében.

 

Bérlőt terheli a burkolatok pótlása, cseréje, festés-mázolás, vizes ill. villamos vezetékek, szerelvények cseréje, valamint az érintésvédelmi felülvizsgálat és szabványossági felülvizsgálat elvégeztetése. Továbbá a Bérlő költsége a tevékenysége gyakorlásához szükséges átalakítások elvégzése, felszerelések ill. berendezések költsége. A Bérlő kötelezettsége a járdáig tartó előkert gondozása is.

 

 

Megjegyzés:
Jelentve: 108/2008. (IV.24.) Öh., 147/2008. (V.29.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe