169/2008. (V. 29.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Veszprémi u. 81. sz. alatti ingatlan hasznosítása (pályázat elbírálása)

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 8220 Balatonalmádi, Veszprémi u. 81. sz. alatti ingatlanon lévő 58 m2-es üzlethelyiség bérbeadására kiírt nyilvános pályázatot - beérkezett pályázat hiányában - eredménytelennek nyilvánítja.

 

Az ingatlan bérbeadását a 95/2008.(III.27.) Öh.-ban foglalt feltételek figyelembevételével meghirdeti az alábbiak szerint:

 

Üzletkör:

Az üzlet használatbavételi engedélye cukrászda-fagylaltozóra szól.

Az üzlethelyiséget az Önkormányzat  az Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére vonatkozó” 10/1996.(VI.27.) Ör. sz. rendeletében foglalt előírások betartása mellett profilkötöttség nélkül  hirdeti meg,  azzal a feltétellel, hogy a használatbavételi engedélyben meghatározott funkciótól eltérő használat esetén a rendeltetési mód megváltoztatására vonatkozó építésügyi eljárást a Bérlőnek kell saját költségére lefolytatnia.

 

Bérlet időtartama:

A bérleti szerződés feltétel bekövetkeztéig szól. Az üzlet a Veszprémi út módosított nyomvonalának megépítését nem akadályozhatja. (71. sz. főút és a Templom tér összekötése) Az új útszakasz megépítése szerződésbontó feltétel, ez esetben a Bérlő köteles az ingatlant 30 napos határidővel - kártérítési igény kizárásával- kiüríteni.

 

A havi bérleti díj minimális mértéke 2008 évben:

46.500,-Ft/hó + Áfa 20% 9.300,-Ft/hó = 55.800,-Ft/hó

A bérleti díj minden évben (első évben 2009. évben ) a KSH által közzétett éves inflációs rátával a tárgyév január 1. napjára visszamenőleges hatállyal emelkedik.

A fenti bérleti díj nem tartalmazza az előkert használati díját valamint a rezsiköltségeket. A Bérlő előkertet közterület-használati engedéllyel igényelhet.

 

Kaució: 3 havi bérleti díjnak megfelelő összeg

 

Egyéb feltételek:

A üzlethelyiség homlokzata felújításra szorul. A Bérlő a homlokzat felújítását köteles legkésőbb 2008. december 31.-ig elvégezni, amelynek költségvetését a bérleti ajánlatnak tartalmaznia kell.

Ezen költségek megtérítését a Bérbeadó által előzetesen elfogadott és számlával utólagosan igazolt összegben vállalja úgy a Bérbeadó, hogy 2009. január 1-jétől 6 hónap alatt téríti meg a Bérlőnek egyenlő részletekben, külön megállapodás keretében.

 

Bérlőt terheli a burkolatok pótlása, cseréje, festés-mázolás, vizes ill. villamos vezetékek, szerelvények cseréje, valamint az érintésvédelmi felülvizsgálat és szabványossági felülvizsgálat elvégeztetése. Továbbá a Bérlő költsége a tevékenysége gyakorlásához szükséges átalakítások elvégzése, felszerelések ill. berendezések költsége. A Bérlő kötelezettsége a járdáig tartó előkert gondozása is.

 

Felkéri a Polgármestert, hogy az üzlethelyiség meghirdetéséről gondoskodjon.

 

Megjegyzés:
Jelentve: 181/2008. (VI.26.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe