249/2008. (IX. 4.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Veszprém-Szentkirályszabadja replőtér előzetes vizsgálati eljárás

Veszprém MJV és Szentkirályszabadja Önkormányzata „Veszprém – Szentkirályszabadja polgári repülőtér Településrendezési Tervének módosítása (TszT, SZT, HÉSZ módosítás)” 2008. szeptember 11.-i tárgyalásának előkészítését Balatonalmádi Város Önkormányzata szabálytalannak, vele szemben igen barátságtalan és méltánytalan, érdekeit súlyosan sértőnek eljárásnak tartja. A tervezett módosítások Balatonalmádi lakosságának és városának azonnali, szinte felbecsülhetetlen nagyságú (több tízmilliárd forintos) anyagi károkat okoznának az ingatlanok elértéktelenedésével és piacképtelenségével, Balatonalmádi lakossága, nyaralótulajdonosai és a városba látogató vendégek bizonyítottan egészségkárosodást okozó ártalmaknak (elsősorban zajártalom) lennének kitéve, a kedvezőtlen hatásai ellehetetleníthetnék a város jövőjét.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata tiltakozását fejezi ki a befektetői érdekeket kiszolgáló eljárás miatt, és felszólítja Veszprém MJV és Szentkirályszabadja Önkormányzatait, hogy a „Veszprém – Szentkirályszabadja polgári repülőtér Településrendezési Tervének módosítása (TszT, SZT, HÉSZ módosítás)” napirendi pontot a 2008. szeptember 11.-i ülésük napirendjéről vegyék le, nyilvánítsák azt tárgyalásra alkalmatlannak a Balatonalmádit veszélyeztető súlyos érdeksérelem miatt. A további eljárásban Balatonalmádi város ügyfélként kíván részt venni, de már előzetesen kijelenti, hogy nem járul hozzá a városa feletti alacsony pályájú fel- és leszálló légifolyosó létesítéséhez.
 
/A határozat mellékleteként az ügyhöz kapcsolódó „Előzetes vizsgálati dokumentáció”-t és a hatásterület képét mellékletben megküldi Veszprém MJV és Szentkirályszabadja képviselő-testületének./

Megjegyzés:
Jelentve: 255/2008. (IX.25.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe