69/2007. (II. 22.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A köztisztviselők teljesítménykövetelményét meghatározó kiemelt célok megállapítása

 
Balatonalmádi Város Önkormányzata a Köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. tv. 34. § (3) bek. felhatalmazása alapján a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők teljesítménykövetelményét megalapozó kiemelt célokat 2007. évre az alábbiakban határozza meg:
Általános célok
1.      Polgárbarát, humánus és ügyfél-centrikus, szakmailag megalapozott és gyors ügyintézés, ezek feltételeinek javítása.
2.      A bizottságok és a képviselő-testület számára készített előterjesztések szakszerű, megalapozott, magas színvonalú előkészítése, a döntések maradéktalan végrehajtása.
3.      Az önkormányzat 2007. évi költségvetésének végrehajtása során a gazdálkodás szabályszerűségének biztosítása célszerűségi, hatékonysági és takarékossági szempontok mellett.
4.      A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény szakszerű alkalmazása.
5.      A személyes adatok védelmével és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos rendelkezések fokozott betartása.
6.      Hatósági nyilvántartások naprakész vezetése, az adatszolgáltatási feladatok határidőre történő teljesítése.
7.      Az önkormányzatoknak kiírt EU és hazai pályázatok, támogatási formák feltárása, pályázatok előkészítése, benyújtása, a felhasználásról szóló beszámolók elkészítése.
8.      Felkészülés az E-közigazgatás bevezetésére.
 
 
Ágazati célok
8.      Az önkormányzat oktatással (intézkedési terv), közművelődéssel, egészségügyi- és szociális ellátással, idegenforgalmi és sport feladataival kapcsolatos döntéseinek szakszerű, körültekintő előkészítése, végrehajtása.
9.      A Balaton területrendezési tervében valamint a Balatonalmádi településrendezési tervében megfogalmazott építési szabályok maradéktalan érvényesítése az első fokú építésügyi hatósági feladatok ellátásában.
10. A helyi értékvédelmi szabályozás előkészítése.
11. Felkészülés az építésügyi hatósági feladatok kistérségi ellátására.
12. A központi és helyi adójogszabályokon alapuló adóztatás megvalósítása, az éves költségvetésben meghatározott adóbevételei terv teljesítése, hátralékok behajtása ill. csökkentése.
13. Az önkormányzati vagyon működtetése, hasznosítása körében a gazdaságosság növelése.
14. A Közterület-felügyelet hatékonyabb közreműködése a közterületek rendjének biztosításában.
15. A szolgáltatási és feladat-ellátási szerződések teljesítésének fokozott ellenőrzése
16. Az államigazgatási, önkormányzati hatósági, valamint gyámügyi eljárások szakszerű, gyors, jogszabályoknak megfelelő és határidőre történő előkészítése, végrehajtása.
 

Megjegyzés:
Jelentve: 294/2007. (X. 25.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe