273/2005. (XI. 24.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi Város Önkormányzatának 2006. évi költségvetési koncepciója - helyi adórend.módosítása

 

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló többször módosított 24/1995.(XI.30.) számú rendeletét a decemberi ülésen az alábbi döntéseknek megfelelően kívánja módosítani. 
  1. Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló többször módosított 24/1995.(XI.30.) számú rendeletét a decemberi ülésen módosítja úgy, hogy az újonnan induló kommunális beruházások kedvezménye a befizetés 50 %-áig a helyi adókból 2006. január 1.-től jóváírható (2.§./1/.-/2/ bekezdés módosítása)   
  1. Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló  többször módosított 24/1995.(XI.30.) számú rendeletét a decemberi ülésen módosítja úgy, hogy a telekadó esetében kerüljön beépítésre egy olyan kedvezmény, mely azokra a telkekre vonatkozik, amelyek azért nem építhetők be, mert műszakilag nem megoldható a közművekre való rákötés.
 A kedvezmény adásához minden esetben egyedi kérelmet kell benyújtani, melynek jogosultságát a műszaki osztály igazolja. A kedvezmény mértéke 20-75%. A kedvezmény visszamenőleg nem érvényesíthető. Feltétel, hogy a kérelmező a városban csak egy telekkel rendelkezzen. A kérelmeket a hivatal jegyzője bírálja el.   
  1. Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló többször módosított 24/1995.(XI.30.) számú rendeletét a decemberi ülésen módosítja úgy, hogy az a magánszemély tulajdonában lévő telek, melyre lakóház módosítására jogerős építési engedélyt adtak ki, a kiadást követő két évig legyen mentes a telekadó fizetése alól.( 12.§.d./pont módosítása )  
  1. Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló  többször módosított 24/1995.(XI.30.) számú rendeletét a decemberi ülésen módosítja úgy, hogy állandó lakossal nem rendelkező, lakó-és/vagy üdülőépülettel   - a hozzájuk tartozó garázst is ideértve – , belföldön állandó bejelentett lakóhellyel rendelkező magánszemély adóalanyt a 900 Ft/m2 építményadó mértékből 200,- Ft/m2 adókedvezmény illesse meg. (9.§. /2/ b./ pont)
 
 

 

 

Megjegyzés:
Jelentve: 313/2005. (XII.15.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe