40/2010. (II. 25.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról - Leader Szoborpark pályázat

 

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 360/2009. (XI.12.) Öh. számú határozatát az alábbiak szerint kiegészíti:
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot nyújt be a „EURÓPA SZOBORPARK” címmel a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Helyi Akciócsoporthoz a „Leader Kultúrparkok és –központok kialakítása” célterületre.
 
Az elszámolni kívánt nettó kiadás: 42.405.661 Ft
 
A pályázatnál felmerült ÁFA kiadás és a pályázatírási kiadás fedezetét a 2009-2010. évi költségvetésében biztosítja.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata vállalja a pályázat megvalósítását a Balatonalmádi, Hrsz.: 2285/1, 2286, 2287, 2288, 2289/1 területre a Fűzfő Terv Építész Iroda építési engedélyezési tervdokumentációja alapján.
 
A fejlesztés tartalma illeszkedik Balatonalmádi Város Önkormányzatának 17/2007. (X.31.), „A Szent Erzsébet liget helyi természetvédelmi területté nyilvánításáról” szóló rendeletéhez illetve az abban megfogalmazott kezelési tervhez
 
Kiemelten:
  • A természet közeli és park jellegű környezet megőrzésével biztosítsa a szabadban történő felüdülést, ismeret és élményszerzést;
  • A természet használatát és ismeretét célzó oktatás-nevelés segítése;
  • Biztosítani kell a park kultúrtörténeti értékeinek (szobrainak, építményeinek) jó műszaki, esztétikai állapotát. Lehetőséget kell teremteni a szobor-állomány bővítésére.
 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe