297/2008. (XI. 3.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Vörösberény településrész köz- és zöldterületeinek fejlesztése

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Vörösberényi Református Egyházközség tulajdonába adott Balatonalmádi, Veszprémi u. 103. szám alatti 18/1 hrsz-ú ingatlanért járó állami kártalanítás 2008. évi ütemének Vörösberény településrész köz- és zöldterületeinek fejlesztésére történő felhasználásával kapcsolatban az alábbi döntéseket hozza:
- a Vörösberényi temető felújítása során a jelentős zöldfelületi költségek csökkentése mellett forrást kell biztosítani a temető bejáratainak és belső útjainak valamint a ravatalozó környékének burkolatépítésére. Az egyszerűsített műszaki tartalom mellett is lehetőséget kell biztosítani a felhagyott sírok sírköveinek összegyűjtésére és bemutatására kegyeleti park jellegű kialakítással.
- az Ady E. u. 2. előtti tér zöldfelületi jelleggel kell kialakítani, a megszűnő parkolóhelyek pótlásáról az Ady E. u. 2. számú ingatlanon vagy a közvetlen környezet közterületein kell gondoskodni.
- A Mandulás felújítása során kiemelt figyelmet kell fordítani az ott lévő játszótér szabványos kialakítására. A fejlesztés részeként vizsgálandó a meglévő kútra telepített vízvételi rendszer működési feltételeinek biztosítása, esetlegesen locsolóvezeték kialakítása. Az iskola kerítésen új kapu létesítendő a játszótér magasságában. A nyilvános WC telepítési helyét és építészeti kialakítását az Örökségvédelmi Hatósággal egyeztetni kell.
- A Templom domb rendezésére készült terv a korábban megfogalmazott elvárásoknak megfelel, az tartalmazza a zöldfelület megújításán túl a templom körüli támfal és korlát felújítását is. A terv alapján az Örökségvédelmi Hatóság engedélyét be kell szerezni.
- A Madách térre elkészült terv felülvizsgálatával ki kell jelölni az új buszváró épületének helyét.
 
A Képviselő-testület a rendelkezésre álló 38,5 millió forintos forrást az Ady E. u. 2. előtti térrendezésre a korábban már elkülönített forrás maradványának, valamint a 2008. évi költségvetésben a játszóterek felújítására elkülönített forrás maradványának terhére kiegészíti.
 
Felhatalmazza a Polgármestert a beruházásokhoz szükséges előkészítő munkák lefolytatására, a tervjavaslatok véglegesítésére és a szükséges hatósági engedélyek beszerzésére.
Utasítja a Polgármestert, hogy az érdekelteket a döntésről tájékoztassa.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe