340/2007. (XI. 29.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A szelektív gyűjtőszigetek működésének felülvizsgálata és átdolgozása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 229/2007.(IX.6.)Öh. sz. határozat végrehajtása érdekében a feladatokat az alábbiakban határozza meg:
  1. A nyári üzemeltetésre új szelektív hulladékgyűjtő szigeteket alakít ki a Budatavai, Wesselényi és Káptalanfüredi nagystrandon. A fedezetet a Környezetvédelmi Alapból „hulladékgazdálkodás” címén biztosítja 300.000Ft. mértékig.
  2. Felhatalmazza a Balatonalmádi Kommunális Szolgáltató Kft-t, hogy a hulladékkezelési tapasztalatok alapján a gyűjtőszigetek áthelyezését a Polgármesteri Hivatal Műszaki osztályával egyeztesse.
  3. Felkéri az oktatási intézmények vezetőit, hogy a közszolgáltatóval működjenek együtt az intézmény területén a szelektív hulladékgyűjtés kialakításában.
  4. A hulladék keletkezésének csökkentése érdekében a fogyasztási szokások befolyásolását szolgáló kampányokat szervez a Polgármesteri Hivatal útján a közszolgáltatóval közösen.
  5. Balatonalmádi Városgondnokság vezetőjét utasítja, hogy dolgozza ki a zöldhulladék kezelés tárgyi és személyi feltételeit a felhagyott hulladéklerakó rekultivációjának előkészítése érdekében.
  6. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert és a jegyzőt, hogy az óvodákban és az iskolákban az intézményvezetőkkel közösen dolgozzák ki a szelektív hulladékgyűjtésre nevelés rendszeres oktatását.
 

Megjegyzés:
Jelentve: 8/2008. (I.31.) Öh. és 147/2008. (V.29.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe