73/2009. (IV. 2.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Szent Erzsébet liget parkolási problémáinak megoldása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi, Szent Erzsébet liget parkolási problémáinak megszűntetése érdekében az alábbi döntéseket hozza:

 

  1. A Képviselő-testület a Szent Erzsébet liget helyi természetvédelmi védettségét változatlan területi hatállyal fenntartja.

 

  1. Felhatalmazza a Polgármestert, hogy az 1. pont szerinti döntés függvényében a készítendő kezelési tervben fokozott figyelmet fordítson a forgalmi rend kialakítására, továbbá a védett területen lebonyolított rendezvényekhez kapcsolódó közlekedési és parkolási rend kialakítására.
  2. Felhatalmazza a Polgármestert, hogy szerezzen be árajánlatot a 1633 hrsz-ú (játszótér) és 2300 hrsz-ú (Véghelyi utca) ingatlanokon kialakítandó parkolók tervezésére, engedélyezésére és kivitelezésére.

 

4.      Felhatalmazza a Polgármestert, hogy folytasson tárgyalásokat a MÁV-val a parkoló kialakítására alkalmas közlekedési területek feletti rendelkezési jog megszerzésére. A tárgyalások eredményének függvényében szerezzen be árajánlatot a kialakítandó parkolók tervének elkészítésére és engedélyének beszerzésére.

 

5.      A Képviselő-testület a védett park zöldterületének védelmét biztosító műtárgyak - pl. kerítések, terelőoszlopok, lánckorlát – létesítését támogatja.

 

Felhatalmazza a Polgármestert az árajánlatok beszerzésére.

 

  1. A 2. pont szerinti forgalmi rend felülvizsgálatot és fenntartási terv készítését követően felül kell vizsgálni és szükség szerint módosítani a tájékoztató és közlekedési jelzőtáblák telepítését a 2009. évi utak-hidak szakfeladat pénzügyi fedezetének terhére.

 

  1. Meg kell vizsgálni a Szent István parkban lévő parkolók üzemeltetését biztosító parkoló őrök, illetve parkőrök alkalmazásának lehetőségét a közfoglalkoztatás keretei között.

 

 

Megjegyzés:
Jelentve: 135/2009. (V.28.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe