110/2009. (IV. 30.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Javaslat a sajátos nevelési igényű gyerekek integrált oktatására

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatja a sajátos nevelési igényű gyermekek integrált oktatásának megszervezését a   Györgyi Dénes és a Vörösberényi Általános Iskolában.

 

1.      Mindkét általános iskola alapító okiratát az intézmények alaptevékenységét illetően az alábbiakkal  egészíti ki: 

80122-5  Sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű általános iskolai nevelése,  

                     oktatása:

 

            A Szakértői és Rehabilitációs Bizottság szakértői véleménye alapján:

 

            A csoport:

            A megismerő funkciók, vagy a viselkedés fejlődésének organikus okára   visszavezethető tartós és súlyos rendellenessége esetén, amennyiben közösségben    fejleszthető, nevelhető. (dyslexia, dysgraphia, dyscalculia)

           

            B csoport:

            A megismerő funkciók, vagy a viselkedés fejlődésének organikus okára   vissza nem     vezethető tartós és súlyos rendellenessége esetén, amennyiben közösségben     fejleszthető, nevelhető. (dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, magatartászavar)

 

2.      A Györgyi Dénes Általános Iskola állományi létszámát 2009. augusztus 15-től 1 fő (gyógypedagógus) létszámmal megnöveli, az iskola engedélyezett létszámát 28 főben állapítja meg.  A létszámhoz szükséges bérigényt az intézmény költségvetésében időarányosan biztosítja: 3,5 hó személyi juttatás 596.375 Ft és munkaadót terhelő járulék 185.185 Ft.

 

3.      Ezzel egyidejűleg a  Szociális Alapszolgáltatási Központ állományi létszámát 2009. augusztus 15-től  1 fő (gyógypedagógus-családgondozó) létszámmal csökkenti, az intézmény állományi létszámát 29 főben állapítja meg.  A létszámhoz tartozó  bért - személyi juttatás 596.375 Ft és munkaadót terhelő járulék 185.185 Ft -  az intézmény költségvetéséből elvonja.

 

4.      A szükséges munkáltatói intézkedések végrehajtására Györgyi Dénes Általános Iskola és a Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetőjét felkéri.

 

5.      Az SNI-s tanulók ellátása  tárgyi feltételeinek biztosítására 200.000 Ft-ot a Györgyi Dénes Általános Iskola költségvetésében a 2008. évi pénzmaradvány terhére biztosítja.

 

6.      Utasítja a polgármestert, hogy  a 2009. évi költségvetési rendelet módosításakor a 2-5. pontokban foglaltaknak megfelelően a szükséges  előkészítést  tegye meg.

 

7.      Az általános iskolák igazgatóit pedagógiai programjuk, helyi tantervük  felülvizsgálatára,  az alapító okiratban megfogalmazottaknak , valamint a 2/2005. (III.1.) OM rendeletnek   megfelelő módosítására kéri fel. 

 

 

Megjegyzés:
Jelentve: 135/2009. (V.28.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe