168/2009. (V. 28.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Középtávú Együttműködési Megállapodás a Balatonalmádi Turisztikai Egyesülettel

1.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi módosításokkal jóváhagyja a Balatonalmádi Turisztikai Egyesülettel a Város turisztikai feladatainak ellátásáról kötendő középtávú együttműködési megállapodást és felhatalmazza a Polgármestert a megállapodás aláírására:

 

 

Középtávú együttműködési megállapodás

II.4. Az idegenforgalmi ügyekért felelős Gazdasági Bizottság kompetenciájába tartoznak a következők: elősegíti az idegenforgalmi vállalkozásokkal kapcsolatos önkormányzati feladatok ellátását, az idegenforgalomban működő szervekkel együttműködve elkészíti a városi idegenforgalmi fejlesztési javaslatát, szervezi, koordinálja és segíti megvalósítását, rendszeresen értékeli és elemzi a városi idegenforgalom helyzetét, együttműködik a városi és városon kívüli idegenforgalmi szervekkel, a Balatonalmádi Turisztikai Egyesülettel. A Bizottság vezetője az Egyesület Ellenőrző Bizottságában is feladatot végez. Javaslatot tesz az idegenforgalmi adóbevétel felhasználására.

Az Önkormányzat turizmust érintő döntéseiről szóló előterjesztéseket a Gazdasági Bizottság is tárgyalja. Az Egyesület javaslatait döntései meghozatalánál a Gazdasági Bizottság is figyelembe veszi.

II.7. Az Önkormányzat vállalja, hogy a Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezet (azaz a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület) kiszámítható működésének biztosítása érdekében a projekt megvalósítás időtartamára és a projekt befejezésétől számított 5 éven keresztül a TDM munkaszervezet kötelezően előírt minimális éves szakmai és működési forrásainak (20 millió Ft) legalább 65%-át, azaz 13 millió Ft-ot – amelybe beleszámít az idegenforgalmi referens járulékokkal növelt bére –  biztosítja, 2009. évben az önkormányzat összesen  14.171.749 Ft támogatást vállal, ami  az idegenforgalmi referens járulékokkal növelt bérének levonása után 10.373 eFt.   A  referensi bér levonása után fennmaradó összeg az egyesületi tagdíjból és a Tourinform iroda működtetésére és utazási vásári megjelenésekre átadott összegből tevődik össze.

Az Önkormányzat a támogatási összeget minden évben külön támogatási szerződés keretében utalja át az Egyesület részére.

 

III.15. Az Egyesület a KDOP/2008/2.2.1.D számú pályázat keretében gondoskodik a közművek leválasztásáról, vagy vállalja az általa igénybevett közüzemi szolgáltatások arányos részének megtérítését a Balatonalmádi Városgondnokság részére.

 

 

  1. Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy az együttműködési megállapodásban meghatározott feladatok ellátásához támogatási szerződés keretében az Egyesületnek átad 4.190.000 Ft-ot, a következő költségvetési források terhére:

 

Érintőképernyős terminál (felhalmozási célú céltartalék)                       2.000.000 Ft

Turisztikai egyesületi tagdíj (működési célú pénzeszköz átadás)                        2.000.000 Ft

Kiadványokban megjelenés (várospropaganda szakfeladat)                   190.000 Ft

 

Felhatalmazza a Polgármestert a módosított támogatási szerződés aláírására. A turisztikai célokra az Egyesületnek korábban és jelenleg átadott összegek a KDOP/2008/2.2.1.D kódszámú pályázaton önrészként felhasználhatók.

 

3.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete vállalja, hogy a Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezet (azaz a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület) kiszámítható működésének biztosítása érdekében a projekt megvalósítás időtartamára és a projekt befejezésétől számított 5 éven keresztül a TDM munkaszervezet kötelezően előírt minimális éves szakmai és működési forrásainak (20 millió Ft) legalább 65%-át, azaz 13 millió Ft-ot – az idegenforgalmi referens bérének és járulékainak beszámításával – a költségvetésben működési célú pénzeszköz átadásoknál tervezett turisztikai egyesületi támogatás, a működési célú kiadásoknál Tourinform-iroda működtetésére és a működési célú tartalékoknál vásári megjelenésekre tervezett összegek terhére biztosítja.

4.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilatkozik, hogy csak egy helyi TDM szervezetnek teljes jogú tagja.

5.      Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tulajdonosként a Tourinform-iroda pályázat keretében végzendő átalakításához és az iroda projekt időtartam alatti és további 5 évi üzemeltetéséhez hozzájárul.

6.      Utasítja a Polgármestert, hogy a költségvetési rendelet következő módosításakor a szükséges átcsoportosításokról gondoskodjon

 

 

Megjegyzés:
Jelentve: 207/2009. (VI.25.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe