273/2009. (IX. 3.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szakfelügyeleti ellenőrzése

1.    Balatonalmádi Város Önkormányzata a könyvtári szakfelügyeletről szóló 14/2001.(VII.5.) NKÖM rendelet alapján a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban végzett  átfogó minőségi könyvtári szakfelügyeleti vizsgálat jelentését elfogadja.

2.    Az intézmény vezető könyvtárosának és munkatársainak köszönetét fejezi ki az eredményes szakmai munkáért

3.    A megfogalmazott hiányosságok pótlására ill. a javaslatok megvalósítására az alábbi intézkedéseket hozza:

a)      Az önkormányzat a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár szervezeti és működési szabályzatát felülvizsgálja ill. a szakfelügyelt által javasoltak szerint módosítja. Felkéri az intézmény vezetőjét, hogy a dokumentumot terjessze elő a az illetékes Oktatási és Kulturális bizottság szeptemberi ülésére.

b)      Az önkormányzat felkéri a PKKK intézményvezetőjét, hogy a könyvtár vezetőjének (egyben a PKKK igazgatóhelyettesének) munkaköri leírását a szakfelügyeleti vizsgálati jelentésben megfogalmazottak szerint módosítsa.

c)      A képviselő-testület a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban eddig napi 4 órában dolgozó gyermekkönyvtáros munkaidejét 6 órára emeli 2009. október 1-től. A 0,25 fő könyvtárosi létszámemelkedés 2009. évi pénzügyi fedezete az intézmény 2009. évi költségvetésében rendelkezésre áll. A 2010. évi költségvetésben a 0,25 fő könyvtárosi  létszámemelkedést tervezni kell.

d)      A képviselő-testület támogatja az intézmény  a TIOP „Tudásdepó Expressz” pályázaton való részvételét.  Amennyiben a pályázat nem lesz eredményes, az önkormányzat legkésőbb a 2010-es költségvetési koncepció elfogadásával egyidejűleg – az intézmény által benyújtott, költségeket is tartalmazó  telematikai fejlesztési (korszerűsítési) terv alapján – a költségvetés lehetőségeit figyelembe véve - megvizsgálja a könyvtár telematikai korszerűsítésének lehetőségét.

e)      A képviselő-testület elvileg támogatja, hogy a könyvtári hotspot internet szolgáltatás 2010. január 1-től ingyenes legyen, döntést a 2010. évi költségvetési koncepció ismeretében hoz.

f)       Az önkormányzat felkéri a Balatonalmádi Városgondnokságot, hogy a Településfejlesztési és Üzemeltetési Osztállyal és az intézménnyel együttműködve vizsgálja meg a könyvtári helyiségek klíma-rendszerhez való csatlakozásának átalakítási és működtetési lehetőségeit és költségeit, valamint a felnőtt könyvtári ablakok nyithatóvá alakításának költségét, és terjessze a képviselő-testület elé.

 

 

Megjegyzés:
Jelentve: 289/2009. (IX.24.) Öh.; 332/2009. (X.29.) Öh.; 401/2009. (XII.17.).;
« Vissza
Vissza a főmenübe