20/2004. (II. 26.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi város közoktatási intézményi struktúrájának felülvizsgálata - Váci iskola

1.      Balatonalmádi Város Önkormányzata – a gyermeklétszám csökkenése miatt, a helyi közoktatási feladatok költséghatékonyabb ellátása érdekében -    intézményi átszervezést kíván végrehajtani, közoktatási feladatait a 2004/2005. tanévtől kettő általános iskola fenntartásával kívánja ellátni.
 
2.      A Képviselő-testület célszerűnek tartaná a Váci Mihály Általános Iskola megszüntetését 2004. július 31-i hatállyal azzal, hogy az iskola feladatait - beleértve a kötelező felvételt biztosító iskola feladatainak ellátását is – jogutódként a Vörösberényi Általános Iskola látná el.
 
3.      Az önkormányzat garanciát vállal arra, hogy megszűntetés esetén a Váci iskolában jelenleg tanuló, a 2004/2005. tanévben 3.-8. osztályos diákok a Vörösberényi iskola keretein belül saját csoportjukban az iskola eddigi pedagógiai programjában biztosított szolgáltatásokat – beleértve az emelt óraszámban oktatott nyelvoktatást – igénybe vehetik, amennyiben az együtt maradó csoportok létszáma legalább 10 fő.
 
4.      A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az intézményi struktúra átalakításáról, a közoktatási intézmény átszervezéséről szerezze be a független szakértő véleményét, majd annak megküldésével kérje ki a megyei önkormányzat fejlesztési tervre épített szakvéleményét és terjessze a Képviselő-testület elé.

Felelős:      Pandur Ferenc polgármester
Határidő:  2004. március 30., ill. április 30.
                   Előterjesztésre: 2004. májusi ülés
 
5.      A képviselő-testület felkéri a Polgármestert és az Oktatási és Kulturális Bizottság elnökét, hogy az érintett intézmények vezetőivel, alkalmazotti közösségeivel, a szülői szervezetekkel ill. a véleményezésre jogosultakkal [ktv.102.§.(3)bek] a független szakértői vélemény birtokában folytassák le az egyeztető tárgyalásokat, ill. a véleményezésre jogosultak köréből kérjék be az írásos véleményeket és terjesszék a Képviselő-testület elé.
 
Felelős:     Pandur Ferenc polgármester
Határidő:  2004. április 30.
                   Előterjesztésre: 2004. májusi ülés
 

« Vissza
Vissza a főmenübe