122/2007. (IV. 26.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A pedagógiai szakszolgálati feladatok helyi ellátásának helyzete

Balatonalmádi Város Önkormányzata a pedagógiai szakszolgálati feladatok helyi ellátásának helyzetéről szóló szakértői jelentést tudomásul veszi.
 
1.      Utasítja az óvoda és az általános iskolák vezetőit, hogy gondoskodjanak a különleges gondozásra szoruló gyermekekkel, tanulókkal kapcsolatos dokumentáció jogszabálynak megfelelő  (14/1994.(VI.24.)MKM rendelet ill. a 11/1994.(VI.8.) MKM rendelet) kezeléséről, egyben felkéri az intézményvezetőket, hogy - a szakértői jelentésben foglaltak szerint - a gyermekek, tanulók jogosultságát és ellátását nyomon követő nyilvántartást alakítsanak ki. 
 
2.      Utasítja az iskola igazgatóját, ha a szakértői és rehabilitációs bizottság ill. a nevelési tanácsadó javaslata alapján mentesítteti a tanulót minősítés és értékelés alól, azt határozatban, a jogszabályoknak megfelelően tegye meg, illetőleg gondoskodjon arról, hogy a tanuló egyéni fejlesztési terve elkészüljön és az iskolai időkeret terhére egyéni fejlesztő foglalkozáson vegyen részt.
 
3.      Felkéri a polgármestert, hogy a szakértői jelentést a Veszprém Megyei Önkormányzatnak és a Megyei Pedagógiai Intézet és Szakszolgálat intézménynek küldje meg, jelezve, hogy  a tagintézmény nevelési tanácsadó a jelenlegi szakember létszámmal a Balatonalmádiban felmerülő jogos pedagógiai szakszolgálati igényt nem tudja ellátni.
 

Megjegyzés:
Jelentve: 226/2007. (IX.6.) Öh.,154/2007. (V.31.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe