160/2007. (V. 31.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Intézményi alapító okiratok felülvizsgálata - Kósa György Városi Zeneiskola

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. §-ának (1) bekezdésében, továbbá a Közoktatásról szóló 1993.évi LXXIX törvény 37. §-ának (5) bekezdésében foglaltak alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata a Városi Zeneiskola 99/1991.(VII.04.) sz. önkormányzati határozattal megalkotott, 33/1994.(II.17.), 203/1995.(VII.27.), 129/1997.(IX.25.) 121/2000.(VII.27.), 220/2001.(IX.27.), 8/2002.(I.31.)sz. önkormányzati határozatokkal módosított alapító okiratát a következők szerint módosítsa:     
 
1)      Az intézmény típusa: alapfokú művészetoktatási intézmény
Az intézmény neve:  Kósa György Városi Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
      OM azonosítója: 040160
      Törzsszáma: 430290211
 
Székhelye: Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 60.
Intézményegységgel, tagintézménnyel nem rendelkezik.
 
Az intézmény feladata: Állami alapfeladatként, vállalt önkormányzati feladatként ellátandó alaptevékenysége: A zeneiskolára vonatkozó állami nevelési, oktatási tanterv alapján a zenei ismeretek megszerzésének elősegítése, a zenei műveltség megalapozása, a tanulók felkészítése az amatőr hangszeres zenélésre, továbbá a zenei pályára alkalmas tanuló előkészítése a szakirányú továbbtanulásra.
 
Az intézmény alaptevénysége:        80131 3           alapfokú művészet-oktatás
 
A Kósa György Városi Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény évfolyamainak száma tizenkettő, az oktatás előképző, alapfokú és továbbképző évfolyamokon folyik zeneművészeti ágban az alábbiak szerint:
Az intézményben a hangszeres tanszakok száma nyolc: zongora, hegedű, fuvola, furulya, gordonka, klarinét, gitár, rézfúvós,
 
Felvehető maximális tanulólétszám: 100 fő 1-12 évfolyamos és 30 fő előképzős tanuló
 
2)      A Kósa György Városi Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapítója, fenntartója és felügyeleti szerve:
Balatonalmádi Város Önkormányzata
címe: 8220 Balatonalmádi, Széchenyi István sétány 1.
 
3)      A zeneiskola igazgatóját a Képviselő-testület bízza meg, nyilvános pályázati eljárás útján. A pályázati eljárással kapcsolatos feladatokat a jegyző látja el.
 
4)      Feladatait Balatonalmádi város területén lakó tanulók tekintetében látja el.
 
5)      A zeneiskola gazdálkodási jogköre és az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontja szerinti besorolása:
A zeneiskola részben önállóan gazdálkodó szerv. Az előirányzat feletti rendelkezési jog szempontjából részjogkörű költségvetési szerv.
Meghatározott pénzügyi, gazdasági feladatainak ellátására a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal – mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv – köteles a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás alapján. A zeneiskola önálló bérgazdálkodó.
 
Az intézmény bankszámlával nem rendelkezik, pénzforgalmát Balatonalmádi Város Önkormányzata költségvetési számlájáról bonyolítják. Ellátmányt kezel.
 
6)      Feladatai ellátásához a zeneiskolának rendelkezésére áll: a Bajcsy-Zs. u. 60. szám alatti 2108 hrsz.-ú ingatlanon álló épületből 246 m2 hasznos alapterületű épületrész, továbbá az iskolai leltár szerint nyilvántartott állóeszközök. Az iskola a felsorolt vagyontárgyakat a nevelő és oktatómunka ellátásához szabadon használhatja.
 
7)      A zeneiskola a rendelkezésre álló helyiségeket bérbe is adhatja, ha az nem akadályozza a nevelő, oktató munkát.
 
8)      Szabad kapacitását szabadon értékesítheti, vállalkozási tevékenységet nem végezhet.
 
9)      Az iskola a rendelkezésre bocsátott vagyont nem jogosult elidegeníteni, illetőleg biztosítékként felhasználni. A vagyongazdálkodással kapcsolatban a többször módosított 21/1995.(X.26.). önkormányzati rendeletet kell alkalmazni.
 
10) A zeneiskola a közoktatási törvény értelmében önálló jog személy. A munkáltatói jogokat az iskola igazgatója gyakorolja.
 
11) A Kósa György Városi Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézményt jogszabályok által nevesített esetekben Balatonalmádi Város Önkormányzata jogosult megszüntetni. A megszüntetésről az alapító határozatban dönt.
 
12) Melléklet: Megállapodás a Kósa György Városi Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, mint részben önállóan és Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv között a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről.

« Vissza
Vissza a főmenübe