159/2007. (V. 31.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Intézményi alapító okiratok felülvizsgálata - Vörösberényi Általános Iskola

Az iskola részben önállóan gazdálkodó szerv. Az előirányzat feletti rendelkezési jog szempontjából részjogkörű költségvetési szerv. Meghatározott pénzügyi, gazdasági feladatainak ellátására a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal – mint Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. §-ának (1) bekezdésében, továbbá a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 37. §-ának (5) bekezdésében foglaltak alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata a működését 1805-ben megkezdő katolikus iskola, az 1870-ben alapított református elemi iskola (államosítva 1947-ben) utódaként működő Vörösberényi Általános Iskola 32/1994.(II.17.)sz. önkormányzati határozattal létrehozott, a 204/1995.(VII.27.), 188/2000.(XI.02.) sz. önkormányzati határozatokkal módosított alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja.
1. Az intézmény típusa: általános iskola
 
2. Az intézmény neve: Vörösberényi Általános Iskola
 
3. Az intézmény OM azonosítója: 037052
 
4. Törzsszáma: 430290207
 
5. Székhelye: 8220 Balatonalmádi, Táncsics u. 1.
 
6. Az iskola feladata: általános műveltséget megalapozó alapfokú oktatás és nevelés. A nevelés, oktatás lehetővé teszi a tanulók érdeklődésének, képességének és tehetségének megfelelő középiskolai, illetve szakiskolai továbbtanulást, pályaválasztást.
 
Az iskola alaptevékenysége:
 
80120          Iskolai oktatás
80121 4        Nappali rendszerű, általános műveltséget megalapozó iskolai oktatás
                                              
Kiegészítő tevékenysége:
80511 3           Általános iskolai napköziotthoni ellátás
55231 2           Általános iskolák szervezett étkeztetése 
 
7. A Vörösberényi Általános Iskola 8 évfolyammal működő nevelési-oktatási intézmény.
 
8. A fenntartó által engedélyezett felvehető maximális gyermeklétszám: 313
 
9. Az iskola alapítója, fenntartója és felügyeleti szerve: Balatonalmádi Város Önkormányzata
                                                                                  8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.
 
10. Az iskola igazgatóját a képviselő-testület bízza meg, nyilvános pályázati eljárás útján.
A pályázati eljárással kapcsolatos feladatokat a jegyző látja el.
 
11.Az intézmény működési területe: a Vörösberényi Általános Iskola körzeti feladatokat a 119/2004.(V.27.) sz. önkormányzati határozattal jóváhagyott utcajegyzékben jelölt területen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező tanulóknál lát el.
                                                                                                                                       
12. Az iskola gazdálkodási jogköre és az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontja szerinti besorolása:  
 
önállóan gazdálkodó költségvetési szerv – köteles a munkavállalás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás alapján. Az iskola önálló bérgazdálkodó.
 
Az intézmény bankszámlával nem rendelkezik, pénzforgalmát Balatonalmádi Város Önkormányzata költségvetési számlájáról bonyolítják. Ellátmányt kezel.
 
13. A feladatok ellátásához az iskolának rendelkezésére áll:
 
-       Táncsics. 1. sz. alatti 716/12 hrsz. ingatlan a rajta álló 2278 m2 hasznos alapterületű 2 szintes iskolaépülete.
 
A feladatok ellátásához rendelkezésre állnak az iskolai leltár szerint nyilvántartott állóeszközök. Az iskola a felsorolt vagyontárgyakat a nevelő és oktató munka ellátásához szabadon használhatja.
 
14. Az iskola a rendelkezésére álló helyiségeket, így a tantermeket, sportpályát stb. egy naptári évnél nem hosszabb időtartamra bérletbe adhatja, ha az nem akadályozza a nevelő – oktatómunkát, a mindennapos testedzést és az iskolában működő diáksportkör munkáját.
 
15. Az iskola szabad kapacitását szabadon értékesítheti, vállalkozási tevékenységet nem   végezhet.
 
16. Az iskola a közoktatási törvényben foglaltak szerint önálló jogi személy. A munkáltatói jogokat az iskola igazgatója gyakorolja.
 
17. A iskola a rendelkezésére álló vagyont nem jogosult elidegeníteni, illetőleg biztosítékként felhasználni. A vagyongazdálkodással kapcsolatban a többször módosított 21/1995.(X.26.) sz. önkormányzati rendeletet kell alkalmazni. 
 
18. Valamennyi általános iskolát jogszabályok által nevesített esetekben Balatonalmádi Város Önkormányzata jogosult megszüntetni. A megszüntetésről az alapító határozatban dönt.
 
19. Melléklet:
Megállapodás a Vörösberényi Általános Iskola, mint részben önállóan és Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv között a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről.

« Vissza
Vissza a főmenübe