176/2007. (V. 31.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Beszámoló a szennyvízcsatorna-hálózat bővítés beruházásról

 
1./ Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a szennyvízcsatorna- hálózatbővítés teljes átvilágítására létrehozott ad- hoc bizottság jelentésére alapozva, utasítja a Jegyzőt és a Polgármestert, hogy a felelősségre vonás érdekében az egyéb munkáltatói jogkörében járjon el.
 
2./ Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a szennyvízcsatorna- hálózatbővítés teljes átvilágítására létrehozott ad- hoc bizottság jelentésében megfogalmazott konkrét javaslatok szerint az alábbi határozatokat hozza:
 
2/1. A jövőben a bruttó 50 millió Ft-ot meghaladó beruházások esetében az előkészítő fázistól kezdődően egy legalább 3 fős Ad Hoc bizottságot kell létrehozni a Képviselő-testület tagjaiból, amely számára biztosítani kell a részletes betekintést minden előkészítő dokumentumba, tervbe, gazdasági számításba, előterjesztésbe.
 
2/2. A bruttó 50 millió Ft-ot meghaladó beruházások esetében az önkormányzat független műszaki ellenőrt alkalmazhat, ha azt a Képviselő-testület szükségesnek ítéli meg.
 
2/3. A pótmunkák ellenértékének maximális mértékét a szerződések megkötésekor az eredeti beruházási összeg adott százalékában kell meghatározni.
 
2/4. A jegyző és a hivatal tisztségviselői kötelesek haladéktalanul tájékoztatni a Képviselő-testületet az adott beruházással kapcsolatos kockázatokról, aggályokról.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe