175/2007. (V. 31.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Beszámoló a szennyvízcsatorna-hálózat bővítés beruházásról

Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Silló Piroska képviselő módosító javaslatát - miszerint a szennyvízcsatorna- hálózatbővítés teljes átvilágítására létrehozottad-hoc bizottság jelentését megtárgyalta, abból a város számára veszteséget eredményező törvénysértést nem állapított meg.
A Képviselő-testület szükségesnek tartja a jövőben ezen beruházás tapasztalatának figyelembevételével az ad-hoc bizottsági jelentés konkrét javaslatának nagy fokú betartását az alábbiak szerint:
 
-         a jövőben a bruttó 50 millió Ft-ot meghaladó beruházások esetében az előkészítő fázistól kezdődően egy legalább 3 fős Ad Hoc bizottságot kell létrehozni a Képviselő-testület tagjaiból, amely számára biztosítani kell a részletes betekintést minden előkészítő dokumentumba, tervbe, gazdasági számításba, előterjesztésbe.
-         a bruttó 50 millió Ft-ot meghaladó beruházások esetében az önkormányzat független műszaki ellenőrt alkalmazhat, ha azt a Képviselő-testület szükségesnek ítéli meg.
-         a pótmunkák ellenértékének maximális mértékét a szerződések megkötésekor az eredeti beruházási összeg adott százalékában kell meghatározni.
-         a jegyző és a hivatal tisztségviselői kötelesek haladéktalanul tájékoztatni a Képviselő-testületet az adott beruházással kapcsolatos kockázatokról, aggályokról -
 
el u t a s í t j a .

« Vissza
Vissza a főmenübe