165/2004. (VII. 6.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Györgyi Dénes Általános Iskola alapító okiratának módosítása

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. §-ának (1) bekezdésében, továbbá a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 37. §-ának (5) bekezdésében foglaltak alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata - a működését 1904-ben megkezdő almádi elemi iskola, az 1949-ben létesített állami általános iskola utódaként - a Györgyi Dénes Általános Iskola 30/1994.(II.17.)sz. önkormányzati határozattal létrehozott és a 202/1995.(VII.27.), 187/2000.(XI.02.) 180/2003.(IX.25.) sz. önkormányzati határozatokkal módosított alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja.
 
Az intézmény típusa: általános iskola
 
Az intézmény neve:  Györgyi Dénes Általános Iskola
 
Az intézmény OM azonosítója: 037050
 
Törzsszáma: 430290209
 
Székhelye: Balatonalmádi Bajcsy-Zs. u. 30.
 
Az iskola feladata: általános műveltséget megalapozó alapfokú nevelési és oktatás, állami alapfeladat szerint. A nevelés, oktatás lehetővé teszi a tanulók érdeklődésének, képességének és tehetségének megfelelő középiskolai, illetve szakiskolai továbbtanulást, pályaválasztást.
 
Az iskola alaptevékenysége:
 
80120              Iskolai oktatás
80121 4           Nappali rendszerű, általános műveltséget megalapozó iskolai     oktatás          
                                  
Kiegészítő tevékenysége:
 
80511 3           Általános iskolai napköziotthoni ellátás
55231 2           Általános iskolák szervezett étkeztetése
75176 8           Intézményi vagyon működtetése
 
A Györgyi Dénes Általános Iskola 8 évfolyammal rendelkező nevelési-oktatási intézmény.
 
A fenntartó által engedélyezett felvehető maximális gyermeklétszám: 284
  
Az iskola alapítója, fenntartója és felügyeleti szerve: Balatonalmádi Város Önkormányzata
                                                                               8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.
 
Az iskola igazgatóját a képviselő-testület bízza meg, nyilvános pályázati eljárás útján. A pályázati eljárással kapcsolatos feladatokat a jegyző látja el.
 
Az iskola működési területe: Györgyi Dénes Általános Iskola körzeti feladatokat a 119/2004.(V.27.) sz. önkormányzati határozattal jóváhagyott utcajegyzékben jelölt területen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező tanulóknál lát el.
           
Az iskola gazdálkodási jogköre és az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontja szerinti besorolása:
 
Az iskola részben önállóan gazdálkodó szerv. Az előirányzatok feletti rendelkezési jog szempontjából részjogkörű költségvetési szerv.
 
Meghatározott pénzügyi, gazdasági feladatainak ellátására a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal – mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv – köteles a munkavállalás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás alapján. Az iskola önálló bérgazdálkodó.
 
Az intézmény bankszámlával nem rendelkezik, pénzforgalmát Balatonalmádi Város Önkormányzata költségvetési számlájáról bonyolítják. Ellátmányt kezel.
 
Feladatai ellátásához az iskolának rendelkezésre áll:
 
Bajcsy-Zs. u. 30. sz. alatti, 2023 hrsz.-ú ingatlan, a rajta található 3 szintes 1590 m2 hasznos alapterületű 3 szintes iskolaépülettel, 1 db sportpályával.
 
A feladatok ellátásához rendelkezésre állnak az iskolában leltár szerint nyilvántartott állóeszközök. Az iskola a felsorolt vagyontárgyakat a nevelő és oktató munka ellátásához szabadon használhatja.
 
Az iskola a rendelkezésére álló helyiségeket, így a tantermeket, dísztermet, sportpályát, stb. egy naptári évnél nem hosszabb időtartamra bérletbe adhatja, ha az nem akadályozza a nevelő – oktató munkát, a mindennapos testedzést, és az iskolában működő diáksportkör munkáját.
 
Szabad kapacitását szabadon értékesítheti, vállalkozási tevékenységet nem végezhet.
 
A iskola a rendelkezésére álló vagyont nem jogosult elidegeníteni, illetőleg biztosítékként felhasználni. A vagyongazdálkodással kapcsolatban a többször módosított 21/1995.(X.26.) számú önkormányzati rendeletet kell alkalmazni.
 
Az iskola a közoktatási törvény értelmében önálló jogi személy. A munkáltatói jogokat az iskola igazgatója gyakorolja.
 
Valamennyi általános iskolát jogszabályok által nevesített esetekben Balatonalmádi Város Önkormányzata jogosult megszüntetni. A megszüntetésről az alapító határozatban dönt.
  
Melléklet:
A Györgyi Dénes Általános Iskola, mint részben önállóan és Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv közötti a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe