149/2006. (IX. 7.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi Város közoktatási feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervének elfogadása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Balatonalmádi város közoktatási, feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervét felülvizsgálta, és az alábbi módosításokkal jóváhagyja:
 
3. INTÉZKEDÉSEK
 
3.1. A közoktatási helyi kötelező feladatai
3.1.1. Napköziotthonos Óvodák
 
a.) A 2006/2007 és 2007/2008. nevelési évben az óvodai nevelés feladatait 8 csoportban kell ellátni. Az esetleges létszámemelkedésből adódó igényeket szervezési intézkedéssel kell megoldani.
Határidő: folyamatos
Felelős: óvodavezető
 
b.) Balatonalmádi Város Önkormányzata a Napköziotthonos Óvodákban alkalmazott D.O.B. nevelési program végrehajtását, a közoktatási intézményben folyó szakmai munka eredményességét – tekintve, hogy alkalmazása több mint 10 éve folyik – a Közoktatási törvényben előírt szakértő által készített szakvélemény alapján értékeli.
Határidő: 2007. december 31.
Felelős: dr. Szűcs Sándor jegyző, polgármester
 
c.) Az önkormányzat egyetért azzal, hogy a Bajcsy-úti óvodában 5, a Mogyoró úti óvodában 3 óvodai csoport működjön 2006. szeptember 1-től. A Bajcsy úti óvodában a tornaszoba funkciót a Kánya villa alagsori helyiségében kell ellátni
Határidő: 2006. szeptember 1.
Felelős: óvodavezető
 
d.)
d.a) Az Önkormányzat az óvodai feladatok ellátása körülményeinek javítása érdekében új óvoda építésének tervezését határozza el. Az új épület célja, hogy az óvodai nevelés ( a városban egy székhelyen, gazdaságosan működtethető, korszerű (akadálymentesített) épületben történjen, kiváltva ezzel a Bajcsy-Zs. utcai Kánya villa és a fehér épület funkcióját is.
d.b.) Megvizsgálja az óvodával integrált bölcsőde építésének ill. bölcsőde ellátás beindításának lehetőségét. A beruházási programról külön előterjesztésben dönt.
            Felelős: polgármester
            Határidő: A tervezési program lebonyolításának indítása: 2006. december 31.
d.c.) A beruházás megvalósításának pénzügyi fedezete a helyi költségvetési önrész mellett EU-s vagy más pályázat, ill. címzett állami támogatás.
d.d.) A beruházás ütemtervének elkészítése során az építkezés időszakára gondoskodni kell az óvodai csoportok biztonságos, megfelelő elhelyezéséről.
Határidő: pályázati lehetőségektől függően
Felelős: polgármester 
 
3.1.2. Általános iskolák  
 a.) A közoktatási törvény 102.§. (2) bek. d.)pontja alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata – a közoktatási törvényben előírt szakértői közreműködéssel – értékeli az általa fenntartott általános iskolák működésének törvényességét, hatékonyságát, a szakmai munka eredményességét, a gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenységét, a tanuló- és gyermekbalesetek megelőzése érdekében tett intézkedéseket.
Határidő: 2008. május 31.
Felelős: polgármester
b.) A Györgyi Dénes Általános Iskola tornatermének felépítésének előkészítését folytatni kell.
Határidő:  folyamatos
Felelős: polgármester
         3.1.3. A tanulók és gyermekek esélyegyenlőségi és  egyéni  bánásmód programja
 
Az intézkedési és feladat-ellátási tervébe ütemezni kell a tanulók és gyermekek esélyegyenlőségi és egyéni bánásmód programját. A program előkészítésére a helyi közoktatási intézmények felméréssel megalapozott javaslatot készítenek és megküldik a fenntartónak. Az önkormányzat az elfogadott esélyegyenlőségi és egyéni bánásmód programmal az intézkedési tervet kiegészíti
 
            Felelős: előkészítés: Intézményvezetők
                           Program: polgármester 
            Határidő: előkészítés: 2006.október 30.
                             Elfogadás: 2007. január 31.
  
 
3.2. A közoktatási helyi nem kötelező feladatai
3.2.1. A középfokú nevelés-oktatás, a kollégiumi nevelési-oktatási feladatok ellátása
 
A középfokú nevelés-oktatás, a kollégiumi nevelési-oktatási feladatok ellátását – a Magyar – Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium fenntartását - Balatonalmádi Város Önkormányzata nem vállalta, a Ktv. 88.§.(9) alapján 2007. június 30-ig átadta a feladatgazda Veszprém Megyei Önkormányzatnak. A megállapodás lejárta miatt a feladat átadását az önkormányzat 2007. június 30-i g felülvizsgálja.
Határidő: 2007. április 30.
Felelős: polgármester
 
3.2.2. Alapfokú művészetoktatás
 
a.) A Kósa György Városi Zeneiskola hiányzó és a kötelező eszköz és felszerelésjegyzékben előírt helyiségek (2 tanterem, 1 portahelyiség, 1 ügyviteli helyiség, 1 könyvtárszoba, 1 hangszerraktár, személyzeti WC nemenként 1-1, öltöző, zuhanyzó 1, elsősegély helyiség.) kialakítását tervezni kell, a kialakítás pénzügyi ütemtervét el kell készíteni
Határidő: tervezésre: 2007. december 31. kivitelezésre: 2008. szeptember 1.
      Felelős: polgármester 
 
b.) Az önkormányzat a Kósa György Városi Zeneiskola hangszeres tanszakainak hárfa tanszakkal történő bővítését   nem támogatja.
Határidő: értesítésre: 2006. szeptember 20
Felelős:     Pandur Ferenc polgármester, és az intézményvezető
 
3.2.3. Pedagógiai szakszolgálat
 
a.) A Nevelési Tanácsadó fenntartásának a Veszprém Megyei Önkormányzatnak történő átadásáról szóló megállapodást – annak lejárta miatt – felül kell vizsgálni.
Határidő: 2007. április 30.
Felelős: dr. Szűcs Sándor jegyző
b.) A felülvizsgálattal egyidejűleg át kell tekinteni a pedagógiai szakszolgálati feladatok helyi ellátásának módját és mértékét, az igényeknek való megfelelést, beleértve az ellátásra jogosultak körének felülvizsgálatát is.
Határidő: 2007. április 30.
Felelős: dr. Szűcs Sándor jegyző
 
 
4. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
4.1. Véleményeztetés, az egyetértési jog gyakorlásának rendje
 
Az önkormányzat által irányelvként elfogadott intézkedési tervet meg kell küldeni az érintett intézmények vezetőinek, a szülői és diák szervezeteknek, a települési szintű szakszervezeteknek, a megyei önkormányzatnak. A véleményezésre jogosultak álláspontját az önkormányzattal annak végső döntése előtt ismertetni kell.
Felelős: jegyző
Határidő: 2006. szeptember 7.
 
4.2. Szükség szerinti ill. kétévenkénti felülvizsgálat rendje
 
Az elfogadott intézkedési tervet a Ktv. alapján szükség szerint, de legalább 2 évente felül kell vizsgálni.
Határidő: 2008. május 31.
Felelős: polgármester
 
4.3 Az ellenőrzés rendje
 
Az intézkedési terv végrehajtását a lejárt határidejű önkormányzati határozatok ellenőrzésének rendjében a Képviselő-testület ellenőrzi.
Határidő: (minden év májusi jelentéstételi kötelezettséggel)
Felelős: jegyző
 

Megjegyzés:
Jelentve: 180/2006. (XI.2.) Öh., 199/2006. (XI.30.) Öh. 19/2007. (II.22.) Öh., 116/2007. (IV.26.) Öh. 154/2007. (V.31.) Öh.,147/2008. (V.29.) Öh., 223/2008. (IX.4.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe