170/2010. (VI. 24.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi Város közoktatási feladat-ellátási, intézményhálózat működtetési és fejlesztési tervének felülvizsgálata

 

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi Város közoktatási, feladatellátási, intézményhálózat - működtetési és fejlesztési terve felülvizsgálatát és az abban foglalt intézkedéseket alábbi módosításokkal jóváhagyja
3. INTÉZKEDÉSEK

3.1. A közoktatási helyi kötelező feladatai

3.1.1. Napköziotthonos Óvodák
 
a.) A 2010/2011 és 2011/2012. nevelési évben az óvodai nevelés feladatait 8 csoportban kell ellátni. Az esetleges létszámemelkedésből adódó igényeket szervezési intézkedéssel kell megoldani. Amennyiben 2011. szeptember 1-ig a törvényben előírt teljes körű óvodáztatási szülői igény előre láthatólag nem elégíthető ki, a szükségmegoldásról az önkormányzat 2011. június 30-ig dönt.
 
Határidő: folyamatos, ill. 2011. június 30.
Felelős:    óvodavezető
 
b.) Az Önkormányzat a Mogyoró úti óvoda területén új óvoda felépítését tervezi. A beruházás megvalósításának pénzügyi fedezete a helyi költségvetési önrész mellett EU-s vagy más pályázat, ill. állami támogatás, melynek érdekében a kiírt pályázatokat az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri. Az új épület célja, hogy az óvodai nevelés a városban egy székhelyen, gazdaságosan működtethető, korszerű (akadálymentesített) épületben történjen, kiváltva ezzel a Bajcsy-Zs. utcai Kánya villa és a fehér épület funkcióját is.
 
- Az Önkormányzat megvizsgáltatja annak lehetőségét, hogy a Mogyoró utcai óvoda területén elhelyezhető-e 9 vagy 10 foglalkoztatási egységből álló óvoda, illetve 1 vagy 2 bölcsődei egység, valamint ez a módosítás milyen anyagi vonzattal jár. A vizsgálatnak ki kell terjednie az intézkedési tervben szereplő megoldási változatokra is.
 
Határidő: Felülvizsgálatra 2010. október 31.
Felelős:      Keszey János polgármester
 
 

3.1.2. Általános iskolák 

 

a)      Balatonalmádi Város Önkormányzata a helyi általános iskolák órakeretét – a hatályos pedagógiai program és helyi tanterv maradéktalan végrehajtása érdekében – felülvizsgálja, aktualizálja.


Határidő: 2010. június 30.
Felelős:     Keszey János polgármeste

b)      Balatonalmádi Város Önkormányzata a 2011. évi költségvetési koncepció elkészítésével egyidejűleg megvizsgálja egy félállású rendszergazda és + 1 takarító foglalkoztatásának lehetőségét a Györgyi Dénes iskolában

Határidő: 2010. november 30.
Felelős:     polgármester
 
c)      A vörösberényi iskolánál az önkormányzat megvizsgálja az iskola körüli parkolás megvalósíthatósági és pénzügyi feltételeit

Határidő: 2010. november 30.
Felelős:    polgármester
 
 

3.2. A közoktatási helyi nem kötelező feladatai

3.2.1. A középfokú nevelés-oktatás, a kollégiumi nevelési-oktatási feladatok ellátása
 
A középfokú nevelés-oktatás, a kollégiumi nevelési-oktatási feladatok ellátását – a Magyar – Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium fenntartását - Balatonalmádi Város Önkormányzata nem vállalta, a Ktv. 88.§.(9) alapján 2011. június 30-ig átadta a feladatgazda Veszprém Megyei Önkormányzatnak. A megállapodás lejárta miatt a feladat átadását az önkormányzat 2010. december 30-ig felülvizsgálja.
 
Határidő: 2010. december 30.
Felelős:    polgármester
 
 

3.2.2. Alapfokú művészetoktatás

 
A Kósa György Városi Zeneiskola - az eszközjegyzék szerint pótolt, de még be nem rendezett helyiségeit – be kell rendezni.
 
Határidő: 2010. december 31.
Felelős:      intézményvezető
 

3.2.3. Pedagógiai szakszolgálat

 
A Nevelési Tanácsadó fenntartásának a Veszprém Megyei Önkormányzatnak történő átadásáról szóló megállapodást – annak lejárta miatt – felül kell vizsgálni.
 
Határidő: 2010. december 30.
Felelős:    polgármester
 
 

4. Záró rendelkezések

 


4.1. Szükség szerinti ill. kétévenkénti felülvizsgálat rendje
 
Az elfogadott intézkedési tervet a Ktv. alapján szükség szerint, de legalább 2 évente felül kell vizsgálni.
 
Határidő: 2012. május 31.
Felelős:   polgármester
 

4.2. Az ellenőrzés rendje

 
Az intézkedési terv végrehajtását a lejárt határidejű önkormányzati határozatok ellenőrzésének rendjében a Képviselő-testület ellenőrzi.
 
Határidő: folyamatos
Felelős:    polgármester
 
 Balatonalmádi, 2010. június 24.

 

 

Megjegyzés:
A határozat 3.1.1. b./ pontja jelentve a 2010. október 28-i Kt. ülésre, hogy mivel a Mogyoró utcai ingatlannál a zöldfelületi terület-felhasználás miatt még módosítani kellene a szabályozási tervet és a fejlesztéshez szükséges pályázati forrás és önerő biztosítása egyelőre bizonytalan, a tanulmányterv készítése nem aktuális.
« Vissza
Vissza a főmenübe