8/2005. (I. 27.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Az önkormányzat közművelődési feladatellátásnak általános szakfelügyelete

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 
 
1.      A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztérium Közművelődési Főosztálya által készített „Balatonalmádi Város Önkormányzata közművelődési feladatellátásának általános, részletes szakfelügyeletéről” szóló jelentés elfogadja.
 
Felelős:    Pandur Ferenc polgármester
Határidő: 2005. február 15.
 
2.      A megfogalmazott hiányosságok pótlására ill. a javaslatok megvalósítására az alábbi intézkedéseket hozza:
a.)                A helyi kulturális rendelet 13.§ (4) meghatározott körből a megállapodást kezdeményező szervezetekkel az önkormányzat kulturális megállapodást köt városi szintű közművelődési részfeladatok ellátására.
 
Felelős:    Pandur Ferenc polgármester
Határidő: a kezdeményezést követő Kt ülés
 
b.)               A társadalmi és civil szervezetek támogatására szolgáló feltételrendszer kidolgozása és elfogadás után az önkormányzat a helyi közművelődési rendeletet e tárgykörben felülvizsgálja.
 
Felelős:   Pandur Ferenc polgármester
Határidő: 2005. május 30.
 
c.)                A helyi közművelődési rendelettel összefüggésben a Lengyel Kisebbségi Önkormányzat egyetértését ki kell kérni.
 
Felelős:   Pandur Ferenc polgármester
Határidő: 2005. május 30
 
d.)               Az önkormányzati SzMSz soron következő módosításakor a közművelődési tevékenység támogatása kötelező önkormányzati feladat felsorolásával a szabályzatot ki kell egészíteni
 
Felelős:   dr. Szűcs Sándor jegyző
Határidő: SzMSz módosítás
 
e.)                Az önkormányzati SzMSz soron következő módosításakor az az SzMSz 1.sz. melléklet OKB feladatait az érdekeltségnövelő pályázattal kapcsolatban, illetve a művelődési intézmények elnevezése tárgyában ki kell egészíteni, valamint javaslatot kell tenni az a kulturális dolgozók képzési tervével kapcsolatos fenntartói feladatok átruházására.
 
Felelős:   dr. Szűcs Sándor jegyző
Határidő: SzMSz módosítás
 
f.)                 A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár intézmény alapító okiratát a vizsgálat szempontjai szerint módosítani kell.
 
Felelős:   Pandur Ferenc polgármester
Határidő: 2005. május 30.
 
g.)                A kulturális feladatellátás kistérségi kiteljesedése, együttműködési megállapodások előkészítése alapjául az együttműködése lehetséges irányainak, formáinak kidolgozására felkéri a Pannnónia Kulturális Központ és Könyvtár intézményt
 
Felelős:   Fábiánné Sáray Anna mb intézményvezető
Határidő: 2005. május 30.
 
 
 

Megjegyzés:
Jelentve a 21/2005. (II.24.) és a 112/2005. (V.26.) Öh-okkal.
« Vissza
Vissza a főmenübe