40/2005. (II. 24.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi, 013, 3864/8, 3866/7, 3866/9, 3868/11 hrsz-ú állami ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adása

1.      Balatonalmádi Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a balatonalmádi 3868/11 hrsz-ú ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülését kezdeményezi.
 
2.      A Képviselő-testület felhatalmazza Pandur Ferenc polgármestert, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket az ingatlan tulajdonjogának Önkormányzat részére történő megszerzése érdekében.
 
3.      Az ingatlant az Önkormányzat a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8. §-ában meghatározott településfejlesztési és turisztikai célkitűzések megvalósítása, valamint gazdaságfejlesztési önkormányzati feladat ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni, és polgári repülőtér céljára kívánja felhasználni.
 
4.      Az Önkormányzat saját költségén vállalja az ingatlan környezeti állapotának felmérését, szükség esetén kármentesítését, és az ingatlan vonatkozásában lemond az állammal szemben támasztott bármely követeléséről.
 
5.      Az Önkormányzat vállalja, hogy tájékoztatja a KVI-t az ingatlannal kapcsolatos értékesítési szándékáról.
Az Önkormányzat vállalja, hogy az ingatlan önkormányzati tulajdonba maradása esetén az ingatlan tulajdonba adásától számított 5 éven át évente, a tárgyévet követő év első felétől kezdődően tájékoztatja a KVI-t a hasznosítási cél megvalósításáról.
 
6.      Az Önkormányzat vállalja, hogy az 1. pontban feltüntetett ingatlan tulajdonjogát az ingatlanra vonatkozó terhekkel együtt veszi át.

Megjegyzés:
Jelentve: 57/2005. (III.31.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe