43/2005. (II. 24.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A köztisztviselők teljesítménykövetelményét meghatározó 2005. évi kiemelt célok megállapítása

Balatonalmádi Város Önkormányzata a Köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. tv. 34. § (3) bek. felhatalmazása alapján a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők teljesítménykövetelményét megalapozó kiemelt célokat 2005. évre az alábbiakban határozza meg:
 
Általános célok
 
1.      Polgárbarát, humánus és ügyfél-centrikus, szakmailag megalapozott és gyors ügyintézés, ezek feltételeinek javítása.
2.      A bizottságok és a képviselő-testület számára készített előterjesztések szakszerű, megalapozott, magas színvonalú előkészítése, a döntések maradéktalan végrehajtása.
3.      Az önkormányzat 2005. évi költségvetésének végrehajtása során a gazdálkodás szabályszerűségének biztosítása célszerűségi, hatékonysági és takarékossági szempontok mellett.
4.      A modern számítástechnikai eszközök és megoldások magasabb színvonalú alkalmazása.
5.      A személyes adatok védelmével és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos rendelkezések fokozott betartása.
6.      Hatósági nyilvántartások naprakész vezetése, az adatszolgáltatási feladatok határidőre történő teljesítése.
7.      Az önkormányzatoknak kiírt pályázatok, támogatási formák feltárása, pályázatok előkészítése, benyújtása, a felhasználásról szóló beszámolók elkészítése.
 
Ágazati célok
 
9.      Az önkormányzat oktatással (intézkedési terv), közművelődéssel, egészségügyi- és szociális ellátással, idegenforgalmi és sport feladataival kapcsolatos döntéseinek szakszerű, körültekintő előkészítése, végrehajtása.
10. A Balaton területrendezési tervében valamint a Balatonalmádi településrendezési tervében megfogalmazott építési szabályok maradéktalan érvényesítése az első fokú építésügyi hatósági feladatok ellátásában.
11. A helyi értékvédelmi szabályozás előkészítése.
12. A Szennyvízcsatorna-hálózat bővítés beruházásának szakszerű lebonyolítása.
13. A központi és helyi adójogszabályokon alapuló adóztatás megvalósítása, az éves költségvetésben meghatározott adóbevételei terv teljesítése, hátralékok behajtása ill. csökkentése.
14. Az önkormányzati vagyon működtetése, hasznosítása körében a gazdaságosság növelése.
15. A Közterület-felügyelet hatékonyabb közreműködése a közterületek rendjének biztosításában.
16. A szolgáltatási és feladat ellátási szerződések teljesítésének fokozott ellenőrzése
17. Az államigazgatási, önkormányzati hatósági, valamint gyámügyi eljárások szakszerű, gyors, jogszabályoknak megfelelő és határidőre történő előkészítése, végrehajtása.
 

Megjegyzés:
Jelentve: 57/2005. (III.31.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe