63/2005. (III. 31.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Beszámoló a területi védőnői ellátásról

Balatonalmádi Város Önkormányzata
  1. A területi védőnői és iskolavédőnői kötelező feladatát a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézmény keretében működő védőnői szolgálat fenntartásával látja el.
  2. 2005. június 1-i hatállyal a védőnői körzeteket és feladatellátást módosítja, 2 területi védőnői körzetet (I. Balatonalmádi, II Vörösberényi) hoz létre, valamint az iskolai védőnői feladatok ellátására teljes munkaidejű iskolavédőnő státust létesít, amennyiben az iskolavédőnői feladatok ellátására a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium megállapodást köt az önkormányzattal.
  3. Felkéri a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjét, hogy a módosított körzetekhez tartozó utcajegyzékre – figyelemmel arra, hogy az ellátandók száma alapján számított pontérték városi településen nem lehet 500-nál kevesebb – tegyen javaslatot a képviselő-testület 2005. áprilisi ülésére.
  4. Kezdeményezi a Veszprém Megyei Önkormányzat által fenntartott Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium iskolavédőnői feladatának megállapodás keretében történő átvételét.
  5. Felkéri a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjét, hogy a határozat hatálybalépését követően az intézmény SzMSz-t módosításra terjessze elő. A jelenleg foglalkoztatott védőnők munkajogi státusát a módosítás nem érinti.
  6. A területi védőnők tevékenységének helyszínéül 2008. január 1-től a Baross G.u. 32-ben lévő tanácsadó helyiséget, az iskolavédőnő munkájának székhelyéül 2005. június 1-től a Vörösberényi Általános Iskola orvosi szobáját jelöli ki.
  7. A Baross G. utcai tanácsadó helyiség akadálymentességét a rendelő egészének akadálymentessé tételével egyidejűleg, legkésőbb 2007. december 31-ig biztosítja.
  8. a Györgyi Dénes Általános Iskola orvosi szobájának kialakítására és felszerelésére az OKÉV-től kapott határidőre, 2008. augusztus 31-ig vállal garanciát. Felkéri az iskola igazgatóját, hogy a kialakítás lehetőségeire és feltételeire tegyen javaslatot.
 

Megjegyzés:
Jelentve: 90/2005. (IV.28.) Öh. és 193/2005. (VIII.25.) Öh.
« Vissza
Vissza a főmenübe