223/2004. (VIII. 26.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A volt hőközpont hasznosítása - 1199/28 hrsz-ú ingatlan

 

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi, Rákóczi u. 34. sz. alatti – volt Hőközpont – 1199/28 hrsz-ú ingatlant nyilvános pályázat útján értékesítésre meghirdeti az alábbiak szerint:
 
  1. a. Az épület hasznosítására vonatkozó kikötést nem tesz, azonban előnyben részesül az a pályázó, aki a hasznosítás során 4 éven belül a földszintet szerkezet kész állapotban beépíti és az Önkormányzat, mint eladó részére vételi opciót biztosít.
 
b. A vételi opcióra nyitva álló időszak: A szerződés aláírásától számított 36 hónap.
 
c. A vételi opciónak az adás-vételi szerződés időpontjában fennálló összegére a Pályázónak kell ajánlatot tennie. A tényleges visszavásárlási ár az adás-vételi szerződésben rögzített vételi opciónak a jegybanki alapkamat 50%-ával növelt összege.
 
d. A pályázónak a beruházás lebonyolításához szükséges anyagi feltételek meglétét igazolnia kell
  1. A pályázaton való részvétel feltétele 400.000 forint összegű ajánlati biztosíték befizetése. A pályázónak a kérdéses összeget úgy kell az Önkormányzat számlájára átutalnia, hogy az a pályázat beadásának napján az Önkormányzat költségvetési számláján megjelenjen. 
  1. A pályázat beadásának határideje legkésőbb november 30
  1. Felkéri Dr. Szűcs Sándor jegyzőt és Szabó Jenő PB elnököt, hogy a pályázati felhívás és pályázati dokumentáció összeállításáról jogi szakértő bevonásával gondoskodjon. 
A pályázaton való részvétel feltétele a pályázati dokumentáció megvásárlása. A pályázati dokumentáció ára: 30.000,-Ft + 25% ÁFA. Beszerzési időszaka legkésőbb 2004. szeptember 30-tól.
 
  1. Az ajánlati kötöttség időtartama az ajánlattételi határidő lejártát követő 60 nap
  1. Pályázónak vállalnia kell, hogy 4 éven belül a szomszédos társasház elé épített nyaktagot elbontja és a visszamaradt épületet helyreállítja
  1. A pályázathoz csatolni kell az ajánlattevőnek az ingatlanra vonatkozó elképzeléseit, a megvalósítás ütemezését, üzleti tervét, valamint az épületet érintő átalakítás esetén vázlattervet.
  1. Az Önkormányzat fenntartja jogát, hogy az értékesítésre kiírt pályázatot indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa, a nyertes Ajánlattevő visszalépése esetén a soron következő helyezettel adás-vételi szerződést kössön, szükség esetén az Ajánlattevőtől az ajánlat lényegét nem érintő kérdésekben írásban felvilágosítást kérjen annak rögzítésével, hogy az Ajánlattevő írásbeli válasza semmilyen formában nem eredményezheti a beérkezett pályázatok sorrendjének módosítását.
 
Felkéri Dr. Szűcs Sándor jegyzőt és Szabó Jenő PB elnököt, hogy a pályázati felhívás és pályázati dokumentáció összeállításáról jogi szakértő bevonásával gondoskodjon és a pályázati felhívást legkésőbb 2004. szeptember 30-ig tegye közzé.
 
Megbízza Pandur Ferenc polgármestert, Szabó Jenő PB elnököt, Bálint Sándor GB elnököt, hogy a beérkezett pályázatokat 2004. december 01-jén bontsa fel. A pályázatok elbírálása a Képviselő-testület 2004. decemberi ülésén történik.

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe