332/2004. (XI. 25.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Balatonalmádi 226 hrsz-ú ingatlanon létesítendő transzformátor állomás használati joga, valamint a csatlakozó 20 kV-os és 0,4 kV-os földkábelek vezetékjogi ügye

  1. Balatonalmádi Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 101. § (1) bekezdésének c./ pontjában biztosított felterjesztési jogával élve a villamos energiáról szóló 2001. évi CX. tv. (VET) módosítását kezdeményezi. A Képviselő-testület javasolja a VET 71. § (1) bekezdését - a földgázellátásról szóló 2003. évi XLII. tv. 24. §-ának továbbá a bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. tv. 38./C § (1) bekezdésének analógiájára – kiegészíteni az alábbi mondattal : „ Nem kell vezetékjogot megalapítani a közterületen megépített elosztó vezetékekre és annak idegen ingatlant érintő biztonsági övezetére.” 
             Felhatalmazza a Polgármestert, hogy a jogszabály módosításra vonatkozó kezdeményezést az ágazati miniszter útján terjessze a döntéshozók elé. 
  1. Balatonalmádi Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az E-On Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság (9027 Győr, Kandó K. u. 13.) és az Önkormányzat között a balatonalmádi 2265 hrsz-ú közterületen megvalósítandó transzformátor állomás használati jogának alapítására, továbbá az ahhoz csatlakozó 20 kV-os valamint 0,4 kV-os földkábelek vezetékjogára vonatkozó megállapodás-tervezeteket n e m   f o g a d j a  e l.  
             Felkéri az E-On Rt-t, hogy megállapodás-tervezeteit szakvéleménnyel alátámasztott kártalanítási összeggel egészítse ki.
             Felhatalmazza a Polgármestert a legalább a szakvéleményben megállapított kártalanítási összeget tartalmazó megállapodások aláírására. 
 
            Utasítja a Jegyzőt, hogy a döntésről az érdekelteket tájékoztassa. 
  1. Balatonalmádi Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a tulajdonában lévő ingatlanokon létesítendő villamos művek használati jogának illetve vezetékjogának alapításához valamint ingatlan-nyilvántartási bejegyzéséhez szakvéleményen alapuló térítés (kártalanítás, értékcsökkenés) ellenében járul hozzá.  
             Utasítja a Jegyzőt, hogy a döntésről az érdekelteket tájékoztassa. 
  1. Balatonalmádi Városi Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezi a tulajdonában álló ingatlanokon létesítendő villamosművek használati jogának illetve vezetékjogának alapításával kapcsolatos tulajdonosi jogok Polgármesterre történő átruházását.  
       Utasítja a Jegyzőt, hogy a Balatonalmádi Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési szabályzatának soron következő módosítása során a hatáskör-        átruházásra vonatkozó javaslatot terjessze a Képviselő-testület elé.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe