7/2003. (I. 30.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A településszerkezeti terv egyeztetése

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településszerkezeti terv egyeztetése során felmerült észrevételekkel kapcsolatban az alábbi állásfoglalást adja:
 
1.      Balatonalmádi – Balatonfűzfő közigazgatási határának Balatonfűzfő Város által kezdeményezett módosítását el u t a s í t j a.
 
2.      A belterületi határ módosításával tervezett fejlesztési területek közül a 2000. évi CXII.számú ( Balaton) törvénnyel ellentétes javaslatokról sajnálattal lemond. Fenntartja azonban a törvénnyel nem ellentététes elsődlegesen korrekció jellegű belterület határmódosításra vonatokozó javaslatait.
 
3.      A Lozsánta irányában tervezett fejlesztési terület gazdasági célú terület felhasználási javaslata helyett településközponti vegyes terület felhasználást tervez.
Ez utóbbi is módot ad gazdasági jellegű létesítmények elhelyezésére, de kizárja a jelentősebb környezeti terheléssel járó ipari üzemek telepítését.
 
4.      A Felsőörsi út menti ( volt NEVIKI ) zártkerti terület irányában tervezett belterület
növelésre vonatkozó javaslatát fenntartja.
 
5.      A Sportpálya előtt un. 4 méteres partszakaszon tervezett kikötő létesítésére vonatkozó 
javaslatát fenntartja.
 
6.      A Batthyány utcai ( volt VÁÉV ) kőbánya üdülési, turisztikai célú hasznosításával egyetért. Nem tervezi azonban a tárgyi ingatlan tulajdonjogának megszerzését és azon önkormányzati intézmény megvalósítását és üzemeltetését.
 
Felhatalmazza a polgármestert, hogy a településszerkezeti terv egyeztetési eljárásában a határozatban foglalt javaslatokat továbbra is képviselje.
Utasítja a Jegyzőt, hogy a döntésről a településszerkezeti terv készítőit tájékoztassa.

« Vissza
Vissza a főmenübe