16/2011. (I. 27.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Móra F. u. 6. szám alatti megüresedett lakás felújítása és bérbeadása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban Kiíró)a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendelete szerint a 8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6/4. ajtószám alatti, 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből álló, 32 m2 alapterületű félkomfortos komfortfokozatú lakás és a hozzátartozó 10 m2 alapterületű fáskamra szociális helyzet alapján történő bérbeadását pályázat útján az alábbi feltételekkel meghirdeti:
 
Bérbeadás jogcíme: szociális helyzet alapján történő bérbeadás.
 
Lakás címe, területe, komfortfokozata, műszaki állapota:
8220 Balatonalmádi, Móra Ferenc utca 6/4 ajtó.
32 m2 alapterületű, félkomfortos komfortfokozatú lakás, amely 1 szoba, konyha, kamra, WC, előszoba helyiségekből áll. A hozzátartozó tároló alapterülete 10 m2. A lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas, felújított állapotban, a fáskamra rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban kerül bérbeadásra.
Közművek: víz- csatorna, villany
   
Bérbeadó megnevezése: Balatonalmádi Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal
8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.
 
Lakásbérleti díj mértéke: A havi lakbér mértékét alapterület és komfortfokozat figyelembe vételével a szociális helyzet alapján történő bérbeadásnál a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendeletében foglaltak szerint kell megállapítani. A bérbeadó a szociális helyzet alapján bérbeadott lakások bérleti díját évente egy alkalommal – legkésőbb minden év május 15. napjáig – felülvizsgálhatja.
 
A jelenleg hatályos lakbér mértéke: 78 Ft/m2/hó + Áfa, a havi lakbér: 2.496 Ft/hó + Áfa.
A lakbér a továbbiakban a mindenkor hatályban lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerint kerül megállapításra.
A havi lakbér havonta előre, tárgyhó 10. napjáig fizetendő a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokságnak az OTP Nyrt-nél vezetett 11748083-15589325 számú költségvetési egyszámlájára.
A lakbér nem tartalmazza a rezsiköltségeket. A Bérlő köteles az elektromos áramra a szolgáltatóval közüzemi szerződést kötni és a szolgáltatás díját közvetlenül a szolgáltatónak megfizetni. A víz-csatorna díjat a Balatonalmádi Városgondnokság számlázza ki a beépített almérők negyedévente történő leolvasása alapján a Szolgáltató számlájának figyelembevételével.
 
A szemét tárolására a Bérlő köteles a megfelelő edényzet beszerzéséről gondoskodni és a közüzemi szolgáltatóval a szemét elszállítására szerződést kötni.
A közüzemi szerződéseit a Bérlő köteles a szerződéskötést követő legkésőbb 45 napon belül a Bérbeadónak bemutatni.
 
Bérbeadás időtartama, bérleti jogviszonyt megszüntető feltételek:
A bérlet határozott időtartamra, 2011. április 15-től 2016. április 14-ig szól. A lakásbérleti jogviszony megszüntetése tekintetében a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvényben foglaltak az irányadók.
 
Bérlő kötelezettségei: A Bérlő köteles gondoskodni a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, illetőleg cseréjéről, az ajtók és ablakok külső és belső felületeinek mázolásáról, továbbá az épületben, az épület központi berendezéseiben, felszereléseiben és a lakásban a bérlő vagy a vele együttlakó személyek magatartása miatt keletkezett hibák kijavításáról, az okozott kár megtérítéséről, a lakás tisztántartásáról, valamint a lakáshoz tartozó udvarrész karbantartásáról.
 
A pályázaton való részvétel feltételei:
A pályázaton érvényesen pályázhat minden cselekvőképes magyar állampolgár, illetve állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándorolt személy, aki
a)                  a pályázat benyújtását megelőző 3 évben folyamatosan az önkormányzat illetékességi területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen itt is él és
b)                 házastársa (élettársa), illetve vele együttlakó vagy együtt költöző hozzátartozója tulajdonában, haszonélvezetében, használatában vagy bérletében nincs másik beköltözhető lakás és
c)                  aki a bérbeadó által kiírt pályázat feltételeinek megfelel.
 
A pályázatok benyújtása:
A pályázatot a pályázók személyesen, vagy meghatalmazott útján nyújthatják be az erre a célra rendszeresített, a 36/2009. (IX.30.) rendelet 1. sz. mellékletében meghatározott nyomtatványon - melyhez a szociális, jövedelmi, vagyoni feltételekre vonatkozó igazolásokat csatolniuk kell - legkésőbb 2011. március 7-én , hétfőn 11.00 óráig a Polgármesteri Hivatal Építési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1. fszt. 22.) ügyfélfogadási időben.
 
A beérkezett pályázatok elbírálása: A beérkezett pályázatok rangsorolásáról a pályázatban közölt és megfelelő igazolásokkal alátámasztott, valamint a Polgármesteri Hivatal nyilvántartásaiban szereplő adatok alapján a Humán Bizottság dönt. A pályázatokat a Képviselő-testület bírálja el. A pályázat elbírálásánál a Balatonalmádi Önkormányzat „az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről, elidegenítéséről és bérbeadásuk szabályairól” szóló 36/2009. (IX.30.) rendeletében foglaltakat veszi figyelembe.
 
A lakás megtekinthető 2011. február 28-án, hétfőn de. 9.00-10.00 óra, 2011. március 1-én, kedden du. 15.30-16.30 óra, valamint 2011. március 3-án, csütörtökön du. 13.00-14.00 óra között.
 
A pályázati űrlap átvehető személyesen 2011. február 18-tól a Polgármesteri Hivatal Építési osztályán (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) a fszt. 22. számú irodában ügyfélfogadási időben, vagy letölthető a www.balatonalmadi.hu internetes honlapról. További információk kérhetők a 88/542-445-ös telefonszámon és a pmhivatal@balatonalmadi.hu e-mail címen.
 
A Kiíró a pályázati hirdetményt 2011. február 18-ig kifüggeszti a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, valamint közzéteszi az Új Almádi Újságban és Balatonalmádi Város www.balatonalmadi.hu internetes honlapján.
 
Utasítja a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és gondoskodjon a pályázat meghirdetéséről.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe