65/2011. (III. 3.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A káptalanfüredi Sirály utca 2. sz. alatti strandon lévő egységek bérbeadásának ügye

Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete (Kiíró) a balatonalmádi 2715 helyrajzi számú, természetben 8220 Balatonalmádi-Káptalanfüred Sirály u. 2. szám alatti strandon lévő alábbi egységeinek bérbeadására ismételten nyílt egyfordulós pályázatot ír ki az alábbi feltételekkel:
 
Bérleti szerződés időtartama:
Határozott időtartamra, 2011. május 06-től 2015. december 31-ig szól.
 
A minimális bérleti díj összege 2011. évben, a 2011. május 06-től 2011. december 31-ig tartó időtartamra vonatkozóan:
23,9 m2 alapterületű Strandcikk-ajándék profilú üzlethelyiség a 8 m2 előkert2 területtel:
625.000 Ft + Áfa.
 
Az üzlethelyiségre az előző bérlő, a Patrícia 110 Bt. (székhelye: 8220 Balatonalmádi, Balatonfűzfői út 148., adószáma: 21596409-2-19, képviselője: Németh Tamás üzletvezető) részére az Önkormányzat előbérleti jogot biztosít.
 
29,7 m2 alapterületű Büfé profilú üzlethelyiség a hozzátartozó strand felőli burkolt előkert1 területtel (Hordó büfé):
850.000 Ft + Áfa.
 
Az üzlethelyiségre az előző bérlő, a SIMON és TÁRSA Bt. (8220 Balatonalmádi, Füzfői u. 23., adószáma: 27223448-2-19, képviselője: Simon László üzletvezető) részére az Önkormányzat előbérleti jogot biztosít.
 
28,1 m2 alapterületű büfé profilú üzlethelyiség a hozzátartozó strand felőli burkolt előkert1 területtel (Party büfé):
830.000 Ft + Áfa.
 
Az üzlethelyiségre az előző bérlő, Sebestyén Sándor egyéni vállalkozó részére (székhelye: 8255 Balatonrendes, Fő u. 20., adószáma: 63889198-1-39, nyilvántartási száma: 7738064) az Önkormányzat előbérleti jogot biztosít.
 
29,1 m2 alapterületű fagylaltozó profilú üzlethelyiség a hozzátartozó strand felőli burkolt előkert1 területtel (Pingvin fagylaltozó):
805.000 Ft + Áfa.
 
Az üzlethelyiségre az előző bérlő, Sebestyén Sándor egyéni vállalkozó részére (székhelye: 8255 Balatonrendes, Fő u. 20., adószáma: 63889198-1-39, nyilvántartási száma: 7738064) az Önkormányzat előbérleti jogot biztosít.
 
24,9 m2 alapterületű Kölcsönző profilú üzlethelyiség a hozzátartozó 30 m2 előkert2 területtel:
950.000 Ft + Áfa.
 
Az üzlethelyiségre az előző bérlő a SZNUKI KKT (székhelye: 8600 Siófok, Kajszi u. 5., adószáma: 25262801-2-14, képviselője: Hlogyik József vezető tisztségviselő, képviselet módja: önálló, Zákonyiné Hlogyik Erzsébet vezető tisztségviselő, képviselet módja: önálló) részére az Önkormányzat előbérleti jogot biztosít.
 
A bérleti díj 2011-ben két egyenlő részletben, a megajánlott bérleti díj 50%-a a szerződéskötéskor, a fennmaradó 50%-a tárgyév augusztus 15 napjáig fizetendő Balatonalmádi Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal 11748083-15430290 számú költségvetési elszámoló számlájára.
 
A továbbiakban a bérleti díj évente - első ízben 2012. év január 01-től - a tárgyév január 01-re visszamenőleges hatállyal, a tárgyévet megelőző év KSH által közzétett fogyasztói árindex mértékével emelkedik.
 
2012. évtől kezdődően a bérleti díj két egyenlő részletben fizetendő, a bérleti díj 50%-a tárgyév július 15-ig, a fennmaradó 50%-a tárgyév augusztus 15-ig esedékes Balatonalmádi Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal 11748083-15430290 számú költségvetési elszámoló számlájára.
Előkert¹: a szolgáltatás színvonalát javító előkert (a fogyasztóknak szék, asztal biztosítása).
 
Előkert²: üzlettér, elárusítóhely bővítésére szolgáló előkert (árubemutató, biliárdasztal, automata, látványsütő, fagylaltpult, butikáru stb.).
 
A leendő bérlő részére a Bérbeadó előbérleti jogot biztosít.
 
Tevékenység :
A Bérlő a Strandcikk-ajándék profilú üzlethelyiségben a TEÁOR 4775 szerinti Illatszer kiskereskedelem, TEÁOR 4771 szerinti Ruházat kiskereskedelem, TEÁOR szerinti 4772 Lábbeli-, bőrárú kiskereskedelem, TEÁOR 4764 szerinti Sportszer kiskereskedelem, TEÁOR 4765 szerinti Játék kiskereskedelem tevékenységet folytathat.
 
A Bérlő a Büfékben és a Fagylaltozóban a TEÁOR 5610 szerinti Éttermi, mozgó vendéglátás tevékenységet és TEÁOR 5630 szerinti Italszolgáltatás tevékenységet folytathat.
 
A Bérlő a Kölcsönzőben TEÁOR 7721 szerinti Szabadidős, sporteszköz kölcsönzése és TEÁOR 9329 szerinti Máshova nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenységet folytathat.
A kölcsönözhető eszközök száma: 15 db vízi-bicikli, maximum 120 db egyéb eszköz: hintaágy, szörf, sznuki stb.
 
A bérleti díj nem tartalmazza a rezsiköltségeket, amelyek az alábbiak szerint terhelik a Bérlőt:
·        A szemétszállítás díját a Bérlő egyösszegben, tárgyév július 15-ig,
·        Az elektromos áram díját a Bérlő a fogyasztását mérő almérő órák átadáskori, illetve azt követően tárgyév április 15., július 15. és szeptember 15-i leolvasása alapján a Szolgáltató által kiállított számla figyelembevételével,
·        a víz-és csatornadíjat a Bérlő a fogyasztását mérő almérő órák átadáskori, illetve azt követően tárgyév április 15., július 15. és szeptember 15-i leolvasása alapján,
köteles megfizetni a Balatonalmádi Város Önkormányzatának az OTP bank Nyrt.-nél vezetett 11748083-15430290 számú költségvetési egyszámlájára a Balatonalmádi Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal által kiállított számla alapján.
   
Egyéb feltételek:
Az üzletek berendezése az előző bérlő tulajdonát képezi, amennyiben a pályázó meg kívánja azt vásárolni, úgy az előző Bérlővel kell megállapodnia. Amennyiben a nyertes pályázó a berendezésre nem tart igényt, úgy az előző bérlő köteles 2011. április 27-ig az üzlethelyiséget kiüríteni és berendezési tárgyait elszállítani, s az üzletet rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a Bérbeadónak átadni.
Az üzlethelyiséget a Bérlőnek kell a tevékenységének végzése céljából saját költségére kialakítania.
Az épületre a Bérbeadó köt vagyonbiztosítási szerződést. A Bérlő köteles berendezési tárgyaira vagyonbiztosítást, tevékenységére felelősségbiztosítást kötni.
 
A Bérbeadó feladata az épület külső állagának megóvása, valamint a közmű szolgáltatások folyamatos biztosítása az átadott épületrészek határoló faláig vagy - amennyiben azok előbb vannak - a mérőórákig.
 
Pályázati jogosultak köre:
A pályázati eljárásban devizabelföldi- és külföldi (továbbiakban: külföldi) természetes személy, jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, vagy ezek konzorciuma vehet részt. Az együttes pályázati ajánlattétel céljából alapított ajánlattevői közösség; vagy más alkalmi egyesülés (konzorcium), és tagjainak felelőssége a pályázati eljárás és a szerződéskötés során egyetemleges.
 
A pályázatok benyújtási határideje :
A Pályázati ajánlatokat zárt cégjelzés nélküli borítékban egy eredeti és egy másolati példányban személyesen, vagy meghatalmazott útján a Polgármesteri Hivatal (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1.) Építési osztályán a 22. sz. hivatali helyiségben kell benyújtani, ügyfélfogadási időben, legkésőbb 2011. április 15-én pénteken 11.00 óráig.
 
A borítékon fel kell tüntetni "Pályázat a Balatonalmádi-Káptalanfüredi strandon lévő
Strandcikk-ajándék vagy
Hordó büfé vagy
Party büfé vagy
Pingvin fagylaltozó vagy
Kölcsönző üzlethelyiség bérletére".
 
Egy pályázó több egységre is adhat be pályázatot, ez esetben azonban egységenként külön borítékban kell benyújtania pályázati ajánlatait !
 
A pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
a.) a pályázó rövid bemutatkozását, nevét, címét, személyes adatait, referenciáit, üzleti elképzeléseit, elérhetőségeit (telefon, telefax száma, e-mail),
- természetes személy pályázó esetén személyes adatai (A pályázó neve; születéskori neve; születési helye, időpontja év, hó, nap; anyja neve; állampolgársága; állandó lakhelye; levelezési címe;
-ha a pályázó jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, a pályázónak a beadáshoz képest:
  
·        30 napnál nem régebbi eredeti cégkivonatát vagy annak hitelesített másolatát, valamint aláírásra jogosult képviselőjének eredeti aláírási címpéldányát vagy annak hitelesített másolatát,
·        a létrejöttét igazoló bírósági, vagy más egyéb nyilvántartásba vételéről szóló okiratot, valamint a képviselet jogára vonatkozó továbbá az aláírás hitelességét igazoló okiratot.
-egyéni vállalkozó esetén a Vállalkozói Igazolvány vagy Igazolás az egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételéről hiteles másolatát;
- a konzorciumban pályázóknak ajánlatukhoz csatolni kell a közöttük létrejött megállapodás eredeti vagy hitelesített másolatát, melynek ki kell térnie arra, hogy a tagok felelőssége egyetemleges, meg kell jelölniük továbbá a meghatalmazással eljáró képviselőjük nevét.
- külföldi pályázónak hiteles magyar fordításban is be kell nyújtania a megjelölt dokumentumokat. Külföldi pályázó köteles belföldi székhellyel (lakóhellyel) rendelkező kézbesítési megbízottat megnevezni.
 
b.) a megajánlott ellenszolgáltatást, a bérleti díj összegének: nettó Ft+ Áfa feltüntetésével, mely nem lehet kevesebb 2011. évre vonatkozóan mint a fent megadott minimális bérleti díj: nettó Ft + Áfa összege,
 
c.) a nyilatkozatot arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el,
 
d) A pályázónak vállalnia kell, hogy ajánlatát a benyújtási határidő lejártától számított 90 napig fenntartja,
 
e.) A pályázó nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul pályázatának nyilvános ülésen történő elbírálásához.
 
f.) természetes személy pályázónak nyilatkoznia kell arról, hogy a szerződéskötés időpontjáig, de legkésőbb 2011. május 06-ig a tevékenység végzésére jogosító Vállalkozói igazolványt (Igazolást az egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételéről) megszerzi, vagy a tevékenység végzésére jogosult gazdasági társaságot alapít és a társaságot a Cégnyilvántartásba bejegyezteti.
 
A pályázati ajánlat eredeti példányát és másolati példányát a mellékletekkel együtt oldalszámokkal kell ellátni és lapozhatóan össze kell fűzni. Az ajánlat oldalszámozása eggyel kezdődjön és oldalanként növekedjen. A címlapot és a hátlapot , - ha vannak, - nem kell, de lehet számozni.
 
A pályázat minden oldalát – beleértve annak mellékleteit - is eredeti aláírással kell ellátni !
 
A pályázatok bontására a 2011. április 18-án hétfőn délután 13.00 órakor nyilvánosan kerül sor a Polgármesteri Hivatal Nagytermében.
 
A pályázatok elbírálására a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2011. év áprilisi ülésén kerül sor.
 
Eredményéről a pályázókat és az előbérleti joggal rendelkezőket az elbírálást követő legkésőbb 15 napon belül írásban értesíti az Önkormányzat.
 
A pályázatok elbírálásának szempontja: legmagasabb bérleti díj
 
A pályázat kiírója fenntartja a jogát arra, hogy a pályázati eljárást egészében vagy egy-egy üzlethelyiség vonatkozásában indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.
A pályázati kiírásban nem részletezett kérdésekben a Balatonalmádi Város Önkormányzatának „a Balatonalmádi Városi Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadására és elidegenítésére”vonatkozó 10/1996.(VI.27.) önkormányzati rendeletében és „az Önkormányzat vagyonáról való rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól 7/2009. (III. 6.) önkormányzati rendeletében és a Ptk-ban foglaltak az irányadók.
Érdeklődni a 88/542-445-ös telefonszámon, személyesen ügyfélfogadási időben, vagy a pmhivatal@balatonalmadi.hu e-mail címen lehet. A részletes pályázati feltételek átvehetők a Polgármesteri Hivatalban (8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1. ) ügyfélfogadási időben az Építési osztályon a fszt. 22. sz. irodában vagy letölthetők a www.balatonalmadi.hu internetes honlapról.
Az ingatlanok megtekintésére 2011. március 24-én, március 31-én és április 7-én, csütörtöki napokon, délután 13-15.00 óra közötti időpontban van lehetőség.
 
Utasítja a Polgármestert, hogy a pályázati felhívás összeállításáról és a helyben szokásos módon történő meghirdetéséről gondoskodjon.

« Vissza
Vissza a főmenübe