151/2011. (V. 26.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Javaslat a Verseny u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítására - volt Váci Mihály Általános Iskola

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi, Verseny utca 1. szám alatti 2347/1 hrsz-ú volt iskolaépület ingatlan hasznosítását szükségesnek és időszerűnek látja.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a tulajdonában álló Balatonalmádi, Verseny u. 1. szám alatti 2347/1 hrsz-ú volt iskolaépület ingatlant a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 79. § (2) bekezdés b) pontjának, továbbá az önkormányzat vagyonáról való rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 7/2009. (III.6.) számú rendeletének 4. § (3) bekezdés c) pontjának figyelembe vételével a korlátozottan forgalomképes törzsvagyoni körből a forgalomképes vagyoni körbe sorolja, és elidegenítésre kijelöli.
 
Utasítja a Polgármestert, hogy az ingatlan elidegenítésére vonatkozó versenyeztetési eljárás lefolytatásához szükséges pályázati felhívást új ingatlanforgalmi értékbecslés beszerzését követően készítse el és azt jóváhagyásra terjessze be a Képviselő-testület soron következő ülésére.
 
A pályázati felhívás tervezetének összeállítása során az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:
- Az eljárás nyílt;
- A pályázati eljárás egy fordulós;
- A pályázati eljárás tárgyának értéke: új értékbecslés szerint;
- A kiíró által elfogadható minimumár meghatározása nélkül;
- Részletfizetés lehetséges;
 - Legalább egy hasznosítási cél vállalása, minimum 10 éves időtartamra az alábbiak közül:
       - Balatonalmádi turizmusának bővülését eredményező tevékenység;
      - Ifjúsági-, felnőtt-képzés, oktatás, kivéve az általános iskolai oktatást;
      - Rekreációs tevékenység.    
- A hasznosítási cél megvalósítása érdekében maximum 5 éves beépítési (felújítási) kötelezettség vállalása a vevő részéről;
5  éves visszavásárlási jog a vállalt beépítési (felújítási), illetve hasznosítási cél fenntartási kötelezettség biztosítására.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe