180/2003. (IX. 25.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Intézményi alapító okiratok felülvizsgálata - Györgyi Dénes Általános Iskola

Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. §-ának (1) bekezdésében, továbbá a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 37. §-ának (5) bekezdésében foglaltak alapján Balatonalmádi Város Önkormányzata - a működését 1904-ben megkezdő almádi elemi iskola, az 1949-ben létesített állami általános iskola utódaként - a Györgyi Dénes Általános Iskola 30/1994.(II.17.)sz. önkormányzati határozattal létrehozott és a 202/1995.(VII.27.), 187/2000.(XI.02.) sz. önkormányzati határozatokkal módosított alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja.
 
1.      A Györgyi Dénes Általános Iskola 8 évfolyammal rendelkező nevelési-oktatási intézmény.
 
Székhelye: Balatonalmádi Bajcsy-Zs. u. 30.
Az iskola feladata: általános műveltséget megalapozó alapfokú nevelési és oktatás, állami alapfeladat szerint. A tanulók részére napközis ellátást nyújt.
Az iskola alaptevékenysége:
801214 Iskoláskorúak általános iskolai oktatása
805113 Általános iskolai napköziotthoni ellátás
552312 Általános iskolák szervezett étkeztetése
751768 Intézményi vagyon működtetése
 
2.      Az iskola fenntartója és felügyeleti szerve: Balatonalmádi Város Önkormányzata
 
3.      Az iskola igazgatóját a képviselő-testület bízza meg, nyilvános pályázati eljárás útján. A pályázati eljárással kapcsolatos feladatokat a jegyző látja el.
 
4.      A Györgyi Dénes Általános Iskola körzeti feladatokat a 34/2001.(IV.11.)sz. HPB határozattal jóváhagyott utcajegyzékben jelölt területen élő, állandó bejelentkezéssel rendelkező tanulóknál lát el.
 
5.      Gazdálkodási jogköre: részben önálló költségvetési szerv
Meghatározott pénzügyi, gazdasági feladatainak ellátására a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal – mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv – köteles a munkavállalás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás alapján.
 
6.   Feladatai ellátásához az iskolának rendelkezésre áll:
 
§         Bajcsy-Zs. u. 30. sz. alatti, 2023 hrsz.-ú ingatlan, a rajta található 3 szintes 1590 m2 hasznos alapterületű 3 szintes iskolaépülettel, 1 db sportpályával.
A feladatok ellátásához rendelkezésre állnak az iskolában leltár szerint nyilvántartott állóeszközök. Az iskola a felsorolt vagyontárgyakat a nevelő és oktató munka ellátásához szabadon használhatja.
 
7.      Az iskola a rendelkezésére álló helyiségeket, így a tantermeket, dísztermet, sportpályát,         stb. egy naptári évnél nem hosszabb időtartamra bérletbe adhatja, ha az nem akadályozza a nevelő – oktató munkát, a mindennapos testedzést, és az iskolában működő diáksportkör munkáját.
 
8.      Szabad kapacitását szabadon értékesítheti, vállalkozási tevékenységet nem végezhet.
 
9.      A iskola a rendelkezésére álló vagyont nem jogosult elidegeníteni, illetőleg biztosítékként felhasználni.
 
10. Az iskola a közoktatási törvény értelmében önálló jogi személy. A munkáltatói jogokat az iskola igazgatója gyakorolja.
 
11. Valamennyi általános iskolát jogszabályok által nevesített esetekben Balatonalmádi   Város Önkormányzata jogosult megszüntetni. A megszüntetésről az alapító határozatban dönt.
 
12. Melléklet:
A Györgyi Dénes Általános Iskola, mint részben önállóan és Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv közötti a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás.

« Vissza
Vissza a főmenübe