181/2003. (IX. 25.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Intézményi alapító okiratok felülvizsgálata - Tourinform Iroda

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő Testülete a TOURINFORM IRODA 154/1994.(X.27.) sz. Önkormányzati határozattal létrehozott, 87/2000.(VI.01.)sz. önkormányzati határozattal módosított alapító okiratát az alábbiak szerint módosítsa.
 
1.      Az intézmény megnevezése: TOURINFORM   Balatonalmádi
 
2.      Az intézmény székhelye, címe:   8220 Balatonalmádi, Városház tér 4.
 
3.      Az intézmény felügyeleti szerve: Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő- testülete
A TOURINFORM Iroda fenntartásához a névhasználati szerződés tartalma alatt a Magyar Turizmus Rt. Közvetve, költségeinek részbeni átvállalásával járul hozzá, a Turisztikai Célelőirányzat e célra Biztosított keretének erejéig.
 
4.      Az intézmény gazdálkodási jogköre: részben önálló költségvetési szerv.
Meghatározott pénzügyi, gazdasági feladatainak ellátására a Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal – mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv – köteles a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás alapján.
  
5.      Az intézmény vezetése:
Az intézmény vezetését az irodavezető látja el, aki felett az általános felügyeletet Balatonalmádi Város Önkormányzata Képviselő-testülete gyakorolja:
-         jóváhagyja az iroda szervezeti és működési szabályzatát,
-         kinevezi és felmenti az iroda vezetőjét,
-         jóváhagyja a költségvetését,
-         beszámoltatja a tevékenységéről
-         dönt az iroda megszüntetéséről, átszervezéséről.
 
6.      Az alapítás célja:
A helyi idegenforgalom fogadási feltételeinek javítása az idegenforgalmi információs irodák országos hálózatához való csatlakozással.
Balatonalmádi és a Balaton északi partjának idegenforgalmi értékeinek, adottságainak és vonzástényezőinek összegyűjtése, ezen információk továbbítása a turistákhoz, helyi lakosokhoz.
A város és régió idegenforgalmi szempontból történő reklámja és propagandája, az idegenforgalom alakulásának értékelése és elemzése, mely tevékenységével széleskörűen elősegíti és közreműködik Balatonalmádi város, a Balaton és Veszprém megye idegenforgalmi fejlesztésében.
Az iroda gyűjtőterülete: Balatonalmádi, Alsóörs, Balatonfűzfő, Felsőörs, Lovas, Paloznak, Szentkirályszabadja, Veszprémfajsz
 
7.      Az intézmény alapító szerve: Balatonalmádi Város Önkormányzata
 
8.      Az intézmény alaptevékenysége:
63321-5 szakfeladat: utazásszervezés, idegenvezetés
Alaptevékenységét nonprofit jelleggel, szolgáltató tevékenységként végzi:
-         az idegenforgalmi piac kínálatát alkotó termékek és szolgáltatások, természeti és ember alkotta vonzerők, fogadási feltételek helyi illetve tájegységi, egyes kiemelt témakörökben országos körű elemeinek összegyűjtése, rendszeres aktualizálása és felvilágosító propagálása.
-         ingyenes információ nyújtása a belföldi és külföldi látogatók részére alapvető idegenforgalmi szolgáltatások igénybevételének lehetőségeiről és feltételeiről, a szabadidő tartalmas eltöltésének egyéb lehetőségeiről.
-         a városi idegenforgalmi, - kulturális és sportrendezvények koordinálása és propagálása.
 
Alaptevékenységen belül végezhető üzleti tevékenységek a következők:
-         speciálisan idegenforgalmi jellegű termékek, reklámhordozók értékesítése
-        helyi és megyei képes levelezőlapok
-        térképek
-        kiadványok, képeskönyvek, videofilmek, hangkazetták, lemezek
-        emlékérmék, matricák
-         utazásközvetítés
-         kulturális, - sport és idegenforgalmi rendezvényekre jegyárusítás
-         egyéb kereskedelmi tevékenység
 
9.      Feladatai ellátásához a TOURINFORM Irodának rendelkezésre áll a Városház tér 4. szám alatti 2283 hrsz.-ú 92,5 m2 alapterületű épületrész: 1 db közönségtér (89,4 m2), 1db mosdó/WC (3,1 m2)
 
 
10. Melléklet: A TOURINFORM Iroda, mint részben önállóan gazdálkodó, valamint Balatonalmádi Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv közötti, a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodás.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe