46/2002. (II. 28.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A köztisztviselők teljesítménykövetelményét meghatározó kiemelt célok megállapítása

Balatonalmádi Város Önkormányzata a Köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII.tv. 34.§.(3) bek. felhatalmazása alapján a balatonalmádi Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők teljesítménykövetelményét megalapozó kiemelt célokat 2002. évre az alábbiakban határozza meg:
 
Általános célok:
 
1.    Polgárbarát, humánus és ügyfél-centrikus ügyintézés feltételeinek javítása.
2.    Az országgyűlési képviselő és helyi önkormányzati képviselő választások jogszabálynak megfelelő előkészítése és lebonyolítása.
3.    A bizottságok és a Képviselő-testület számára készített előterjesztések szakszerű, megalapozott, magas színvonalú előkészítése, a döntések maradéktalan végrehajtása.
4.    Az önkormányzat 2002. évi költségvetésének végrehajtása során a gazdálkodás szabályszerűségének biztosítása célszerűségi, hatékonysági és takarékossági szempontok mellett.
5.    A modern számítástechnikai eszközök és megoldások magasabb színvonalú alkalmazása.
6.    A személyes adatok védelmével és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos rendelkezések fokozott betartása.
7.    Hatósági nyilvántartások naprakész vezetése, az adatszolgáltatási feladatok határidőre történő teljesítése.
8.    Az önkormányzatoknak kiírt pályázatok, támogatási formák feltárása, pályázatok előkészítése, benyújtása, a felhasználásról szóló beszámolók elkészítése.
 
Ágazati célok:
 
9.        Az önkormányzat oktatással (intézkedési terv), közművelődéssel, egészségügyi- és szociális ellátással, idegenforgalmi és sport feladataival kapcsolatos döntéseinek szakszerű, körültekintő előkészítése, végrehajtása.
10.    A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezése Tervének elfogadásáról és a Balatoni Területrendezési Szabályzat megállapításáról szóló 2000. évi CXII. („Balaton”) törvényben meghatározott rendelkezések érvényre juttatása az építésügyi hatósági feladatok ellátásában, továbbá a Településrendezési Terv készítése, egyeztetése és jóváhagyása során.
11.    A város környezetvédelmi program aktualizálása a városrendezési terv felülvizsgálatával párhuzamosan, különös tekintettel a hulladékgazdálkodásról szóló törvény előírásaira.
12.    A központi és helyi adójogszabályokon alapuló adóztatás megvalósítása, az éves költségvetésben meghatározott adóbevételi terv teljesítése, az adóbevételek növelése, hátralékok behajtása ill. csökkentése. 
 13.    Az önkormányzati vagyon működtetése, hasznosítása körében a gazdaságosság növelése.
14.    A Közterület-Felügyelet hatékonyabb közreműködése a közterületek rendjének biztosításában.
15.    Az államigazgatási, önkormányzati hatósági, gyámügyi eljárások szakszerű, gyors, jogszabályoknak megfelelő és határidőre történő előkészítése, végrehajtása. 
 

« Vissza
Vissza a főmenübe