16/2001. (II. 1.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A volt Nevelőotthon és környéke rendezése

 
Balatonalmádi Város Önkormányzata – a Balatonalmádi volt Nevelőotthon és környezete rendezése tárgyában hozott 198/2000.(XI.02.) sz. Öh.-t módosítva, illetve kiegészítve – a Veszprém Megyei Önkormányzattal a volt Nevelőotthon és környéke rendezése tárgyában kötendő megállapodás feltételeit az alábbiak szerint állapítja meg:
 
1.       A városi önkormányzat a hatályos és az elkészült, de még jóvá nem hagyott városrendezési tervek módosítására – az üdülőházas üdülőterület (ÜT) helyett a kertvárosias lakóterület (KL) kialakítására, a megengedett beépítettség legfeljebb 15 %-ra emelésére, a területen lakópark jellegű beépítés lehetőségének biztosítására – vonatkozó megyei önkormányzati kezdeményezést elfogadja.
 
2.       A városi önkormányzat – a Megyei Önkormányzat költségviselésről szóló nyilatkozata mellett – vállalja a városrendezési tervek szükséges módosításának megbízói feladatait, a rendezési terv módosításához szükséges egyeztetési és jóváhagyási eljárás lefolytatását a jogszabályokban előírt tartalommal és formával, eljárási renddel és határidőkkel.
 
3.       A városi önkormányzat a 2348 hrsz.-ú ingatlanon lévő sporttelepre nem tart igényt.
 
4.       A 2347/2. hrsz.-ú ingatlanon tervezett alkotóház jellegű kiállító terem kialakítását a Városi Önkormányzat örömmel üdvözli.
 
5.       A városi önkormányzat nem ragaszkodik a Felsőörsi utat a 71.sz. főúttal összekötő új út kialakításához. A társég közlekedését a tervezett hasznosítás szempontjából legkedvezőbb módon, a közútkezelők és az útügyi hatóság előírásainak figyelembevételével lehet szabályozni és megvalósítani.
 
A Képviselő-testület a korábbi felhatalmazás érvényét fenntartva felkéri Pandúr Ferenc alpolgármester urat, Boros László képviselő urat és Kerekes Csaba képviselő urat, hogy a Megyei Önkormányzattal kötendő megállapodás előkészítésével kapcsolatos tárgyalásokat a határozatban megfogalmazott feltételek figyelembevételével folytassák, és a szerződést jóváhagyásra terjesszék a Képviselő-testület elé.
Felhatalmazza a Polgármestert, hogy a döntésről a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnökét tájékoztassa.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe