64/2001. (III. 29.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A környezetvédelemről és városüzemeltetésről szóló 21/1993. (XI.25.) sz. Ör. felülvizsgálatának koncepciója

Balatonalmádi Város Önkormányzata a környezetvédelemről és a városüzemeltetésről szóló többször módosított 21/1993.(XI.25.) Ör. felülvizsgálatának koncepciójáról szóló előterjesztést megvitatva az abban felmerült alternatívákról az alábbiak szerint dönt:
 
1.       A környezetvédelemről és a városüzemeltetésről szóló szabályozás külön-külön történjen. 
2.       A város környezetvédelmi és városüzemeltetési szempontok szerinti övezeti besorolása módosuljon úgy, hogy a városközpont önálló övezeti besorolást kapjon.
3.       A kerti hulladék és avar égetésének tilalma térben és időben korlátozott legyen.
4.       A szabadtéren, illetve kerthelyiségben történő zeneszolgáltatás esetében az általános érvényű zajvédelmi rendelkezéseket kell alkalmazni.
5.       A zajvédelmi határértékek megállapításánál a nappali, illetve éjszakai időszak a jelenleg hatályos szabályozáshoz (télen nappal: 6.00 – 22.00 óráig); nyáron nappal: 7.00-23.00 óráig) képest enyhüljön. (nyáron nappal 8.00-24.00 óráig)
6.       Az Önkormányzat a rendeltetéstől eltérő közterület-használatot hatósági jogkörben engedélyezi a Polgármesterre átruházott hatáskörrel.
7.       A közterületen árusítható termékek köre a helyi rendeletben a terület övezeti besorolásától (Balatonpart, Városközpont… stb.,) függően differenciáltan kerüljön megállapításra.
8.       Egyházi rendezvény és hitéleti tevékenység céljából közterülethasználati engedély adható.
9.       Mutatványos tevékenység (cirkusz, körhinta, céllövölde … stb.) részére kérelem alapján közterülethasználat engedélyezhető.
10.   A közterülethasználati díjak a jelenlegihez képest 20 % mértékben emelkedjenek. (Ahol belépőjegyet nem szednek ott ingyenes legyen a sport és kulturális célú közterülethasználat.)
11.   A tehergépjárművek telephely-jellegű parkolásának, a gépjárművek esetleges elszállításának és őrzésének szabályozására vonatkozó javaslat kidolgozásánál figyelemmel kell lenni arra, hogy azok végrehajtási feltételeit (telephelyterület kialakítása, járművek elszállítása, tárolása) az Önkormányzat belátható távlatban nem tudja megteremteni. 
12.   A rendelet szabályozza a tehergépjárművek közterületi parkolását, a szabályozás tiltó legyen a gépjármű mérete és az útszélesség függvényében. 

« Vissza
Vissza a főmenübe