15/2012. (III. 30.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: B.almádi Város Önk. Képviselő-testületének 15/2012.(III.30.) önk.rendelete a környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2011.(XII.20.) önk.rend.módosításáról

Balatonalmádi Város Önkormányzata Képviselő-testületének
15/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete
a környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2011. (XII.20.)
önkormányzati rendelet
módosításáról
 
A Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a környezet védelmének szabályairól szóló 1995. évi LIII. tv. 46.§ (1) c) pontjában meghatározott feladatkörében, ugyanezen törvény 48.§ (3) bekezdésben biztosított véleményezési jogkörében eljáró Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Vízügyi és Természetvédelmi Felügyelőség egyetértésével a következőket rendeli el:
 
1.§ (1)A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2011. (XII.20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 8.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(1) Balatonalmádi Város belterületén a magántulajdonú ingatlanokon fás szárú növényzetet kivágni – a fás szárú növényzet védelméről szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó fák, gyümölcsfa kivételével – jogerős engedéllyel, és annak (2) bekezdés szerinti pótlása esetén szabad. Fás szárú növényzet elnevezés alatt a fákat és cserjéket együttesen kell érteni a vonatkozó kormányrendelet szabályozása szerint. A kivágásra vonatkozó engedély iránti kérelmet, és a kivágott fás szárú növényzet pótlásának jóváhagyását az ügyfélnek az 3. függelék szerint rendszeresített nyomtatványon kell benyújtania. A kérelmet a Polgármester határozattal bírálja el. A Polgármester a fakivágást megtiltja, ha a fa helyi szabályozásban védetté nyilvánított, vagy a fa további fenntartása indokolt.”
 
(2) A rendelet 8.§ (3) és (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:
 
„(3) A jogellenes fakivágás megállapítása esetén a pótlást a Polgármester határozatban rendeli el a (2) és (4) pontban szabályozottak szerint. A jogellenesen kivágott fa pótlási kötelezettségének teljesítése nem mentesít az egyéb jogszabályokban foglalt jogkövetkezmények alól. A jogellenesen kivágott fa pótlásának lehetetlensége esetében a fapótlás pénzbeni megváltását a Polgármester határozattal előírja az aktuális tárgyévi fapótlási egységár 120%-ának alkalmazásával.
 
(4) A pótlás ingatlanon belüli lehetetlensége esetén a Polgármester meghatározza a kivágandó/kivágott fás szárú növényzet pótlásának értékét, melynek mértéke a (2) bekezdés b) pontjában meghatározott paraméterű kislevelű hárs (Tilia cordata) mindenkori piaci értéke.
Az ügyfél a határozattal megállapított pótlási értéket a Környezetvédelmi Alap javára fizeti be, a közhasználatú zöldterületek fejlesztése céljára.”
  
2.§ A rendelet 11.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(4) Külterületen az avar és kerti hulladék nyílt téri égetése megengedett szombat–vasárnap-ünnepnap kivételével március 1. – április 30. között és október 1. – november 30. között, délelőtt 10 óra és délután 15 óra között, egyszerre 1m3 mennyiséget meg nem haladó mértékben.
 
a) A kerti hulladékot csak olyan jól kialakított tűzrakó helyen és olyan ingatlanon szabad elégetni, ahol az égetés hősugárzása környezeti kárt nem okoz.
b) A tűz begyújtásához egyéb légszennyezést okozó anyag (pl. benzin, olaj) nem használható. c)Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat kommunális, illetve ipari eredetű vagy veszélyes hulladékot (pl. PVC, vegyszer, festékes göngyöleg).
d) A szabadban a tüzet, vagy az üzemeltetett tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem szabad, s azonnal el kell oltatni veszély esetén, illetve, ha arra már nincs szükség.”
 
3.§ A rendelet 27.§ na) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„na) Mindennemű zavaró zajt okoz, motoros gépeket üzemeltet, hangosan zenél, vagy énekel a nyári időszakban reggel 8.00 óra előtt és 22.00 óra után, a téli időszakban reggel 6.00 óra előtt és 22.00 óra után, egész évben vasárnap, ünnepnap, és más munkaszüneti napokon 13.00-16.00 óráig tartó pihenőidőben. 22.§(5) bekezdés”
 
4.§ (1) A rendelet 20.§ (4) bekezdésében az „azokon az ingatlanokon” szövegrész helyébe „azokon a beépítésre nem szánt területű ingatlanokon” szöveg lép.
 
(2) A rendelet 27.§ (1) bekezdés d) pontjában a „10.§ (2)-(4)” szövegrész helyébe „10.§ (3)és (4) bekezdés ” szöveg lép.
 
(3) A rendelet 27.§ (1) bekezdés m) pontjában a „ 22.§ (1)” szövegrész helyébe „20.§ (1) bekezdés” szöveg lép.
 
5.§ (1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
 
(2) Hatályon kívül kerül a rendelet 10.§ (1) és (2) bekezdése, és a 22.§ (1) és (7) bekezdése.
  
 
           Keszey János                                                             Ujlakiné dr. Pék Éva
          polgármester                                                                          jegyző
 
   
Kihirdetési záradék:
 
A rendeletet 2012. március 30. napján kihirdettem:
  
Ujlakiné Dr. Pék Éva
        jegyző
 
 
 
 
 
 
 

« Vissza
Vissza a főmenübe