187/2012. (VIII. 30.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Budatava-strandon lévő üzlethelyiség ügye

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tudomásul veszi, hogy Takács Lajosné bágyogszováti lakos a balatonalmádi 1597 helyrajzi számú ingatlanon, természetben 8220 Balatonalmádi, Lóczy tér 1. szám alatti Budatava-strandon lévő 33 m2 alapterületű felépítményt a hozzátartozó 16 m2-es ideiglenes terasszal Tóth Ildikó csömöri lakos részére értékesítette.
 
Balatonalmádi Város Önkormányzata Tóth Ildikó csömöri lakossal a tulajdonjogát hitelt érdemlő igazolását követően a Budatava-strand pavilonra vonatkozó rekonstrukció megkezdésének időpontjáig szóló területbérleti szerződést köt a 8220 Balatonalmádi, Lóczy tér 1. szám alatti Budatava-strandon lévő bruttó 33 m2 alapterületű felépítmény és a hozzátartozó 16 m2-es ideiglenes terasz bérletére az alábbi feltételekkel:
 
A földterület Balatonalmádi Város Önkormányzatának a tulajdonát képezi. A területbérleti szerződés megkötése nem minősül a földtulajdonossal az 1959. évi IV. törvény 97. §-a szerint kötött megállapodásnak. A földterület tulajdonosa nem járul hozzá az építmény tulajdonjogának az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéséhez.
 
Az Önkormányzat előbérleti jogot nem biztosít.
 
A 2012. évre vonatkozó bérleti díjat és szemétszállítási díjat Takács Lajosnénak kell kiegyenlítenie.
 
A 2013. évi bérleti díj mértéke 425 eFt/év + ÁFA.
 
A Bérbeadó fenntartja a jogot arra, hogy az évközbeni ÁFA változást érvényesítse.
 
A bérleti díj a továbbiakban - első ízben 2014. évben - a KSH által közzétett hivatalos fogyasztói árindex (inflációs ráta) mértékével tárgyév január 01. napjára visszamenőleges hatállyal emelkedik.
 
A bérleti díjat a bérlő két egyenlő részletben
    I. részlet éves bérleti díj 50%-a tárgyév június 1.
   II. részlet éves bérleti díj 50%-a tárgyév augusztus 1. napjáig köteles megfizetni a Bérbeadó által kiállított számla alapján.
 
A bérleti díj a rezsiköltségeket és a szemétszállítás díját nem tartalmazza.
 
·                    A tárgyév május 15. és szeptember 15. közötti időszakra vonatkozó szemétszállítás díját a Bérlő tárgyév július 15-ig banki átutalással, vagy készpénz átutalási köteles megfizetni Balatonalmádi Város Önkormányzat költségvetési elszámoló számlájára. Ezen időtartamon felül a Bérlő köteles a Szolgáltatóval közvetlenül a szemétszállítási szerződést megkötni és ennek meglétét, valamint a szemétszállítási díj befizetését az Üzemeltető felé igazolni.
 
·                    A Bérlő az áramszolgáltatás díját a Szolgáltatóval megkötött szerződés alapján közvetlenül a Szolgáltatónak fizeti meg. A szerződés meglétét a Bérlő köteles a Bérbeadó felé a szerződéskötést követő 60 napon belül igazolni.
 
·                    A Bérlő a víz- és csatorna szolgáltatás díját a Szolgáltatóval megkötött szerződés alapján közvetlenül a Szolgáltatónak fizeti meg. A szerződés meglétét a Bérlő köteles a Bérbeadó felé a szerződéskötést követő 60 napon belül igazolni.
 
Utasítja a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a feltételek teljesülése esetén a területbérleti szerződés megkötésére.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe