206/2012. (IX. 27.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Integrált Városfejlesztési Stratégia elfogadása

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Dr. Kutics Károly képviselőnek az Integrált Városfejlesztési Stratégiára tett, alábbi módosító javaslatait  e l f o g a d j a:
 
-          Az 1. táblázatban a „jó tömegközlekedési kapcsolatok a környező településekkel” szövegrész helyébe a „jó tömegközlekedési kapcsolatok a szomszédos településekkel” szövegrész kerüljön.
-          A  Medgyaszai István tervezte templom neve Szent Imre római katolikus templom és Szent Jobb kápolna.
-          A 14. táblázatban a komplex turizmusfejlesztés indikátorainál a strand éves kihasználtságának javulásánál a minimálisan elvárható célérték 20 nap legyen.
-          Az „1.4.1 Településmenedzsment modernizálása” pontnál a cél az EMAS tanúsítvány megszerzése legyen.
-          A 30. táblázatban az egészségügyi ellátást igénybe vevők számának csökkenése az állandó népesség körében 5 % legyen.
-          A 30. táblázatban a III.2.2. indikátornál a szennyvízcsatornára való rákötési arány 95 % legyen.
-          A IV.1.3. „Képzési programok támogatása” pont egészüljön ki az alábbiakkal:
A lakosság megfelelő tudással való felruházása ahhoz, hogy részt tudjon venni a döntési folyamatokban. A környezettudatosságot növelő és a fenntartható fejlődés legfontosabb kérdéseit megismertető programok támogatása.
-          A 37. táblázatban a IV.1.3 pontként be kell venni a képzési programok támogatását. Megszerzett nyelvvizsga bizonyítványok száma 30 db. Lakossági részvétel növekedése 30 %. A fenntarthatósággal kapcsolatos események száma + 20 db. Ezeknek a mutatóknak a forrása az önkormányzati nyilvántartás, illetve a nyelvvizsgáknál a Turisztikai Egyesület nyilvántartása legyen.
-          A 40. táblázatot ki kell egészíteni legalább évi 500 m út burkolásával és csapadékvíz-elvezetésének megoldásával.
-          A parti sáv városrész stratégiai céljai között szereplő strandterületek fejlesztésénél meg kell jeleníteni a mederkotrást.
-          A 41. táblázat utolsó sorában a mutató egészüljön ki 1 darab új vasúti átjáró létesítésével.
-          Vörösberény akcióterületen javítani kell a tervezett körforgalmak helyét és számát a szabályozási terv szerint.
-          A „Fenntarthatóságot veszélyeztető folyamatok és jelenségek összehasonlítása”  táblázatból a „nemzetközi összehasonlításban romló átlagos színvonalú” oktatás és a „növekvő területhasználat” kifejezés kerüljön törlésre.
-          Az 59. táblázatban a „várható környezeti hatás” harmadik sorában „a lakosság rekreációs igényeinek kielégítésére nem nyílik mód” szövegrész kerüljön törlésre.
-          Az 59. táblázatban a „nem hasznosított alternatív energiaforrások” helyett „nem hasznosított megújuló energiaforrások” szövegrész szerepeljen.
-          Az 59. táblázatban az „egyre több napon haladja meg a nitrogén-dioxid és a szálló por szennyeződés a határértéket, amely erős egészségkárosító hatással jár” szövegrész kerüljön törlésre.   
-          Az 59. táblázatban a „parti sáv városrész: a turisztikai szezon meghosszabbítását szolgáló fejlesztések” elemnél a „növekszik a terület terhelése” szövegrész egészüljön ki a „csúcsterhelés csökkenni fog”, valamint a „megújuló energia használata” szövegrésszel.
-          Az 59. táblázatban a „Budatava akcióterület fejlesztése: további gazdasági funkciók megtelepülése” résznél „az erősítendő iparágak jellegéből fakadóan forgalmi terhelés növekedésre, levegő és talajszennyezés növekedésre lehet számítani” szövegrész a „minimális” jelzővel egészüljön ki.
-          A 2.5.2. pont az „Anti-szegregációs Program” fejezet állapítsa meg, hogy a városban nem kell foglalkozni anti-szegregációs stratégia kidolgozásával.
-          A 2.6.1.2. pontban az „Éghajlat változási program és stratégia” fejezet kidolgozása utaljon a város által elfogadott Éghajlat változási Programra.
-          A „Kelet-Balatoni Kistérség Turizmusfejlesztési Koncepciója” fejezet egészüljön ki azzal a megállapítással, hogy „A fejlesztési dokumentumok céljai és intézkedései összhangban vannak e stratégia céljaival és javasolt intézkedéseivel.”
-          A 61. táblázatban a kockázatok azonosítása egészüljön ki a következő belső kockázattal: „Az önkormányzat irányítási rendszere nem megfelelő a stratégia végrehajtásához. A hiányos monitoring rendszer, a nem optimális szervezeti struktúra késlelteti a megvalósítást, nem biztosítja a fenntarthatósági szempontok érvényesülését.” A kockázat bekövetkeztének valószínűsége közepes, hatása az IVS céljaira nagy. A kockázatok csökkentésének módja: „Az irányítási rendszer fejlesztése és csatlakozás a fenntarthatóságot erősítő szervezetekhez.”
-          Az operatív projektmenedzsment feladatainál „a beruházók közbeszerzés útján történő kiválasztása” szövegrész helyett „a kivitelezők közbeszerzés útján történő kiválasztásának előkészítése” szövegrész legyen.
-          A 11. számú lábjegyzet törlendő.
-           A 4.4.1.2. pontban pontosítani kell az önkormányzati ingatlanok számát.
-           A 4.4.1.2. pontból „Az ingatlanok közel háromnegyede 7852 db ingatlan belterületen helyezkedik el” szövegrész törlendő.
-          Az 5.3 pontban a „civil szervezetek” fejezetben a „94 darab regisztrált civil szervezet” szövegrészt pontosítani kell „az önkormányzati jegyzékben regisztrált civil szervezet” szövegre.
-          A „Gazdasági Bizottság” megnevezést mindenütt javítani kell „Pénzügyi Gazdasági Bizottság” kifejezésre.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe