270/2012. (XI. 29.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A települési szilárd hulladék közszolgáltatásról szóló rendelet módosítására beterjesztett koncepció

„Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési szilárd hulladék közszolgáltatásáról szóló 28/1995. (XI. 30.) rendelet módosítására beterjesztett koncepció javaslatait elfogadja az alábbiak szerint:
 
1. 3. § (1) és 5. § (2) b) pontok módosítása: „az idény jellegű szolgáltatás esetében: április 15. napját magába foglaló hét hétfőjétől az október 15. napot magában foglaló hét péntekig.”
 
2. 4. § (2) ac) pontjának kiegészítése: „ac) települési hulladékhoz hasonló jellegű és összetételű, valamint az azzal együttkezelhető hulladék: veszélyesnek nem minősülő hulladék, amely a nem lakás céljára szolgáló helyiségekben, valamint a hozzájuk tartozó területeken, az idegenforgalomhoz kötődő egyéb szolgáltató tevékenységet végzők működése során, az önkormányzat intézményeiben keletkezett  hulladék.”
 
Továbbá a4. § (6) bekezdés hatályon kívül helyezése.
 
3. 5. § (4) bekezdésének módosítása:” A díjtartozással nem rendelkező lakossági fogyasztó évente egy alkalommal jogosult a külön térítés nélküli lomtalanításra, melyet a közszolgáltatónál igényelhet, előzetes időpont egyeztetés alapján. Lomot közterületre kitenni csak a közszolgáltató által meghatározott időpontban lehet. A külön térítés nélküli lomtalanítás nem eshet július és augusztus hónapokra.”
 
Továbbá a 8. § (1) bekezdésében a „meghirdetett” szó törlése.
 
4. 6. § (3a) kiegészítése: Egész éves szolgáltatás esetén a 60 literes űrtartalmú gyűjtőedény az 1-2 személyes háztartásokban igényelhető.
    6. § (3b) kiegészítése: Egész éves szolgáltatás esetén a 80 literes űrtartalmú gyűjtőedény az 1-3 személyes háztartásokban igényelhető.”
 
5. 7/A. § (2) kiegészítése: A város területén üzembe helyezett szelektív hulladékgyűjtő szigetek gyűjtőedényeibe a felirat szerinti, külön gyűjtött, „szennyeződés mentes” csomagolási hulladék helyezhető el.”
 
Továbbá a 7/B. §. (1) bekezdésében a „zöld” jelző törlése.
 
6. 10. § (2) bekezdésének utolsó előtti mondatának módosítása: „A megállapított díj érvényességének kezdő időpontja a megállapított díj hatályba lépésének napja. A díj megfizetésének határideje a teljesített közszolgáltatási hónapot követő hónap 10. napja.”
 
Felhívja a jegyzőt, hogy a települési szilárd hulladék közszolgáltatásáról szóló 28/1995. (XI. 30.) önkormányzati rendelet módosítására szövegszerű javaslatot készítsen, és terjesszen a decemberi Képviselő-testületi ülésre.

« Vissza
Vissza a főmenübe