284/2012. (XI. 29.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2011. (XII.20.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatának koncepciója (zajvédelmi rendelkezések)

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2011. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosítására beterjesztett koncepciót az alábbiak szerint elfogadja:
 
1. 22. § (5) bekezdésében a c) pont által meghatározott pihenő időszakot kiterjeszti a teljes napra, azaz vasárnap, ünnepnap és más munkaszüneti napon mindennemű zavaró zaj okozása, motoros gépek üzemeltetése, hangos zenélés tilos.
Az „éneklés” kifejezés a §-ból legyen törölve.
 
2. 24. § (9) bekezdésében június 1. és szeptember 15. közötti időszakban a közterületi rendezvényeken a zeneszolgáltatás 23.00 óráig folytatható a zajkibocsátási határértékek betartása mellett. 23.00 óra után szabadtéren, épületen kívül zeneszolgáltatás nem folytatható.
 
3. 24. § (10) bekezdéssel egészüljön ki: június 1. és szeptember 15. közötti időszakban, a vasút alatti területen, a vendéglátóhelyek épületen kívüli, szabadtéri teraszainpénteken, szombaton és vasárnap 04.00 óráig folytatható a zeneszolgáltatás a zajkibocsátási határértékek betartása mellett, kivétel a hét első munkanapját megelőző pihenőnap, amikor 23.00 óráig alkalmazható hangosító berendezés szabadtéren, épületen kívül.
 
4. Az 1. pontban szereplő „mindennemű zavaró zaj” fogalmát az előterjesztő a beterjesztendő rendelet-tervezetben pontosítsa.
 
Felkéri a Polgármestert, hogy a környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2011. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosítására a határozati javaslatban foglaltaknak megfelelő szövegszerű javaslatot készítsen, a rendelet tervezetet küldje meg az illetékes környezetvédelmi igazgatási szervnek majd a szakhatósági állásfoglalás birtokában terjessze be a Képviselő-testület elé. 

« Vissza
Vissza a főmenübe