321/2012. (XII. 20.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Balatonalmádi Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetési koncepciója

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat 2013. évi költségvetés koncepcióját megtárgyalta, és a 2013. évi költségvetés készítésénél az alábbi szempontokat határozza meg:
 
1.      A költségvetési terv összeállításánál legfontosabb szempont a 2013. évi költségvetés egyensúlyának megteremtése. A tervezés során feltárt bevételi többleteket, illetve kiadási megtakarításokat a bevételek és kiadások számszerűsítéséből adódó „hiány” csökkentésére kell fordítani.
 
  1. Elsődleges az intézmények és a közös önkormányzati hivatal működőképességének biztosítása, a köznevelési intézmények működtetése, a korábban felvett hiteltörlesztő-részleteinek és kamatainak fizetése, az elnyert pályázatokkal megvalósítandó fejlesztések befejezése, felhalmozási célú pályázatok önrészének biztosítása. 
  1. Kiemelt feladat a szűkös anyagi lehetőségek figyelembe vételével az önkormányzati kötelezően ellátandó feladatok prioritásának biztosítása, illetve a nem kötelező feladatok finanszírozásának felülvizsgálata. 
  1. A költségvetési szervek dologi kiadásai (készletbeszerzések, szolgáltatások) – szervezeti és szerkezeti változások figyelembevétele mellett- a 2012. évi eredeti előirányzathoz képest 10 %-kal csökkennek. 
  1. A 2013. évi költségvetés eredeti előirányzatai között az önkormányzat tervezi a 2012. évi felhalmozási célú kiadások fel nem használt előirányzatait, melyek fedezetét a 2012. évi pénzmaradvány igénybevétele képezi.
 
6.      A költségvetési szervek, illetve önkormányzati feladatok az alábbi engedélyezett létszámokkal tervezhetőek 2013. évben:
 
-          A Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal: a járás székhely és a közös hivatal kialakítását követő létszám 53 főről 1 fő-vel csökken, az engedélyezett létszám 52 fő (Felsőörs Kirendeltség nélkül, polgármesteri létszám és közfoglalkoztatott létszám nélkül),
 
-          A szabadidőpark, fürdő és strandszolgáltatás szakfeladat 2013. évre engedélyezett
 
-          létszáma: 13 fő,
 
-          A Balatonalmádi Városgondnokság2012. évre engedélyezett 29,5 fő-s létszáma az alábbiak szerint változik (Magyar Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium nélkül, közfoglalkoztatott létszám nélkül):
·         a köznevelési feladatok állami fenntartásba kerülésével 1 fő pénzügyes létszámmal csökken,
·         2010-2012. évekre engedélyezett 2 fő határozott idejű közalkalmazotti létszáma 2013. március 1-jétől 2 fővel csökken,
·         a köznevelési feladatok állami fenntartásba kerülésével 2,5 fő karbantartó, 1,5 fő konyhai dolgozó, valamint 5,25 fő takarító létszámmal nő,
·         a változások következményeként az engedélyezett intézményi létszám  36,1 fő (közfoglalkoztatott létszám nélkül)
·         a közfoglalkoztatásban résztvevők engedélyezett létszáma 10,5 fő, mely év közben az intézményekhez átcsoportosításra kerül a tényleges adatok ismeretében.
 
-          A Napköziotthonos Óvodák létszáma (közfoglalkoztatott létszám nélkül): 37 fő,
 
-          A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár 2012. évre engedélyezett 15,25 fő-s létszáma 0,75 fő könyvtári közalkalmazotti létszámmal (GYED-en lévő álláshely 2013. évben nem tölthető be) csökken, így a költségvetési szerv engedélyezett létszáma (közfoglalkoztatott létszám nélkül) 2013. évre: 14,5 fő,
 
-          A Szociális Alapszolgáltatási Központ Balatonalmádi településre vonatkozó engedélyezett 15,1 fő-s létszáma csökken 1 fő határozott időre engedélyezett létszámmal, így a költségvetési szerv engedélyezett létszáma (közfoglalkoztatott létszám nélkül) 2013. évre: 14,1 fő. 

« Vissza
Vissza a főmenübe