331/2012. (XII. 20.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A Balatonalmádi-Káptalanfüred, Csillag téri üzlet bérleti ügye

 

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a „KÉT TÜCSÖK” Bt.-nek (Székhelye: 8230 Balatonfüred, Csárda u. 8/5, cégjegyzékszáma: 19 06 505946, adószáma 20949134-2-19, képviseli: Németh Roland üzletvezető), a 8220 Balatonalmádi-Káptalanfüred, Csillag téri, 36 m2 alapterületű üzlethelyiségre vonatkozó, többször módosított helyiségbérleti szerződését 2017. december 31-ig meghosszabbítja az alábbi feltételekkel:
 
            2. pont
 
A helyiségbérleti szerződés-módosítást a Felek határozott időtartamra 2013. január 01. napjától 2017. december 31-ig kötik meg.
 
4. pont:
 
A bérleti díjat a Bérlő negyedévente előre, a tárgynegyedév első hónapjának 10. napjáig köteles megfizetni a Balatonalmádi Városgondnokság által kiállított számla alapján, a Balatonalmádi Városgondnokság 11748083-15589325 számú költségvetési elszámoló számlájára.
Késedelmes fizetés esetén a Bérlő a Ptk. előírásai szerinti késedelmi kamatot köteles megfizetni.
Bérbeadó jogosult a Bérlő bérleti díj hátralékának erejéig a Bérlőnek az üzlethelyiségben lévő vagyontárgyaira zálogjogot érvényesíteni.
 
 10. pont
 
A Bérlő jelen helyiségbérleti szerződés-módosítás aláírásával nyilatkozik, hogy olyan gazdálkodó szervezet, amely megfelel a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. b) pontjában nevesített szervezet feltételeinek. A Bérlő továbbá vállalja, hogy a vele közvetlen, vagy közvetett jogviszonyban a szerződés teljesítése során kizárólag természetes személy, vagy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. pontjában nevesített átlátható szervezet vesz részt.
A Bérbeadó a bérletet azonnali hatállyal jogosult felmondani:
·      A bérfizetés elmulasztása esetében feltéve, hogy a Bérlőt megfelelő határidő tűzésével és a következményekre való figyelmeztetéssel a hátralék megfizetésére írásban felszólította, és a Bérlő e határidő elteltéig sem fizetett.
·      Ha a Bérlő a szerződésben vállalt, vagy jogszabályban előírt egyéb lényeges kötelezettségét nem teljesíti.
·      A tulajdonosi szerkezetében a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdésének 1. pontjától eltérő változás esetén.
·      Ha a Bérlő az üzlethelyiséget nem a helyiségbérleti szerződésben megjelölt „Élelmiszer” üzlet működtetésére használja.
 
A szerződés-módosítás a többször módosított helyiségbérleti szerződést egyebekben nem érinti.
A helyiségbérleti szerződés meghosszabbításának feltétele, hogy a Bérlőnek ne legyen lejárt határidejű tartozása Balatonalmádi Város Önkormányzata felé a helyiségbérleti szerződés-módosítás megkötésének időpontjában.
 
Felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről az érintetteket értesítse és felhatalmazza a helyiségbérleti szerződés-módosítás megkötésére.
 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe