1/2013. (I. 31.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: Balatonalmádi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (I.31.) önkormányzati rendelete a helyi közterületek rendjéről szóló 42/2010. (XII.20.9 önkormányzati rendelet módosításáról


Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az Alaptörvény 32. cikk 1. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I. törvény 36.§ és 37.§ -ban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
  
1.§ Balatonalmádi Város Önkormányzata Képviselő- testületének 42/2010. (XII.20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban) 3.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(3) A díjat postai csekken, vagy átutalással kell megfizetni Balatonalmádi Közös Önkormányzati Hivatal fizetési számlájára: 11748083-15734226. A befizetésről szóló igazolást a kérelemhez mellékelni kell.”
  
2.§ A rendelet 4.§- a helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„4.§ A kérelmet az Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési Osztályán kell benyújtani a tervezett bontást megelőző legalább 14 nappal, az 1. függelékben meghatározott nyomtatványon.”
 
3.§ (1) A rendelet kiegészül a következő 5.§(1a) bekezdéssel:
 
„(1a) Az igénybevételi díj számításánál a folyóméter hossz a kérelemhez mellékelt terven tervezett új közmű nyomvonal hossza. Az igénybevétel ideje a kérelemben megjelölt bontás tervezett megkezdése és a végleges helyreállítás között eltelt idő, naptári napban.”
 
(2) A rendelet 5.§ (2) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„b) út alatti átfúrással végzett kivitelezés esetén, az igénybevételi díj számításánál a nyomvonal tervezett hosszából az átfúrással készített szakasz hossza levonásra kerül.”
 
4.§ A rendelet 6.§ (1)-(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(1) Út, járda aszfalt burkolattal történő építése, felújítása és évelő növényzettel beültetett zöldfelületek esetén az építés befejezését követő ötödik naptári év december 31-éig azok bontásához hozzájárulni tilos. Téglakő, térkő burkolat esetén - a garanciális időn belüli bontásnál - a bontásról és a helyreállításról szóló, a térkő burkolat korábbi kivitelezőjével kötött szerződés megléte és bemutatása a bontási és munkakezdési engedély megadásának feltétele.
(2) Az (1) bekezdésben szereplő tilalom nem vonatkozik a halasztást nem tűrő (veszély-elhárító) bontásokra.”
 
5.§ A rendelet 7.§- a helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„7.§ November 30. és március 1. valamint a július 1. és augusztus 20. közötti időszakban közterületet felbontani a rendkívüli hibaelhárítási munkák végzésén túl tilos, kivéve az önkormányzati vagy támogatott pályázattal kapcsolatos beruházást a szerződésben rögzített teljesítési határidőkre tekintettel, más műszaki megoldás hiányában. Különösen indokolt esetben a Polgármester a tilalom alól felmentést adhat.”
 
6.§ A rendelet 8.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(1) Rendkívüli igénybevétel miatt végzett bontást az Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési Osztályán 24 órán belül faxon, vagy e-mailben be kell jelenteni, aki azt nyilvántartásba veszi.”
 
7.§ A rendelet 10.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(3)A burkolatbontás tényleges megkezdését és a helyreállítás befejezését az engedélyes köteles az Önkormányzati Hivatal Településfejlesztési Osztályán 24 órán belül írásban bejelenteni és fényképfelvétellel dokumentálni.”
 
8.§ (1) A rendelet  3.§ (2) bekezdés c) pontjában a „2200,-Ft” szövegrész helyébe „3000,-Ft” szöveg lép.
(2) A rendelet 5.§ (1) bekezdésében a „16,-Ft/m2/nap” szövegrész helyébe „500,-Ft/folyóméter/nap” szöveg lép.
 
9.§ A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
 
 
                     Keszey János                                                        Kovács Piroska Rózsa
                      polgármester                                              jegyzői jogkört gyakorló aljegyző
 
 
Kihirdetési záradék:
 
A rendeletet 2013. január 31. napján kihirdettem:
 
 
     Kovács Piroska Rózsa
jegyzői jogkört gyakorló aljegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe