243/2001. (X. 25.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Településfejlesztési koncepció (egységes szerkezetben)

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonalmádi településfejlesztési koncepciójára vonatkozó javaslatot a lakossági, bizottsági észrevételekkel és javaslatokkal kiegészítve elfogadja.
 
Az alternatívákat tartalmazó stratégiai kérdésekben az alábbi döntéseket hozza:
 
1.      Balatonfűzfővel közös közigazgatási határ korrekciójával – az uszodai úttól keletre lévő terület átcsatolásával – nem ért egyet.
 
2.      A település belterülete – az utcahatáros belterületi határ megszüntetésén túl – a Balaton-törvényben meghatározott feltételek betartása mellett növekedhet. 
 
3.      A lozsántai területre készítendő szabályozási terv a Balaton törvénynél zöldterületi szabályozását tekintve szigorúbb legyen. 
 
4.      Balatonalmádi városi jellegéből adódó térségi feladatait, igazgatási szolgáltatási feladatait Balatonfűzfő várossal megosztva lássa el. 
 
5.      Ipari-szolgáltató telephelyterület kijelöléséről nem született döntés!
 
6.      A Balaton parti közhasznú intenzív zöldterületek mennyiségét elsődlegesen az önkormányzati strandok és csatlakozó zöldterületek (pl. Öregpark) felhasználásával és a magántulajdonú ingatlanok (kemping, vitorláskikötők) rovására kell növelni. 
 
7.      Városi érdekeltségű kikötő létesítésében az Önkormányzat elsődlegesen közvetve (szabályozással, területbiztosítással, támogatással) indokolt esetben közvetlenül (beruházóként) vesz részt. 
 
8.      Városi érdekeltségű kikötő a hatályos városrendezési tervben kijelölt helyen (Horgásztanya) és a rendezési tervben kijelölt új helyen (pl. 4 méteres, móló) valósuljon meg. 
 
9.      A városi sportpályára hosszú távon szükség van a rendezési tervben kijelölt új helyen (pl. Vörösberény térségében) nem zárva ki a jelenlegi helyén történő fejlesztést. 
 
10. Piacra hosszú távon szükség van, melynek működését a rendelkezésre álló területhez és feltételhez kell igazítani (élelmiszerpiac) új helyét a rendezési tervben kell kijelölni (pl. Fórum mellett). 
 
A Képviselő-testület a településfejlesztési koncepció szövegének véglegesítése után, pályázati úton beszerzett ajánlatok elbírálását követően megbízást ad a településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat elkészítésére.
 
A Képviselő-testület a településszerkezeti terv és a helyi építési szabályzat elkészítésére vonatkozó ajánlati felhívást jóváhagyja.
 
Utasítja a Városi Főépítészt, hogy az ajánlatok értékhatárának függvényében azokat elbírálásra a GTB. ill. a GTB útján a Képviselő-testület novemberi ülésére terjessze elő.
 
Utasítja a Városi Főépítészt, hogy a határozatban foglaltak figyelembevételével véglegesített településfejlesztési koncepciót tervezési programmá kiegészítve terjessze a Képviselő-testület novemberi ülése elé.
 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe