261/2001. (XI. 29.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: A lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról szóló jelentés elfogadása, a 249/2001. (X.25.) Öh. határidejének módosítása; a "Vörösberényi Iskoláért" Közalapítvány megszüntetése

1.    Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról szóló jelentést – az előterjesztésben foglaltak szerint – elfogadja, 
egyúttal a 249/2001.(X.25.) sz. Öh. teljesítési határidejét 2001. december 20-ra módosítja.
 
Felelős:     Dr. Szűcs Sándor jegyző
Határidő: 2001. december 20. 
 
2.      A Képviselő-testület megállapítja, hogy a „Vörösberényi Iskoláért” Közalapítvány – amely alapítása, 1991. óta az Alapító Okiratában meghatározott céljának megfelelően tevékenyen munkálkodott a vörösberényi településrészen új iskola létrehozásában – feladatát maradéktalanul ellátta, az iskola megvalósult. 
Az 5 tagú Kuratórium már korábban jelezte, hogy megbízatását csak 2001. december 31-ig vállalja, az intézmény oktatási-nevelési feladatainak segítése a továbbiakban az Önkormányzat szervezetein belül, mint kötelező feladat látandó el. 
A Képviselő-testület mint alapító elhatározza, a „Vörösberényi Iskoláért” Közalapítvány 2001. december 31-vel történő megszüntetését. Egyúttal köszönetét fejezi ki a kurátoroknak áldozatos munkájukért.
Felhívja a Polgármestert, hogy az alapító nevében kérje a Megyei Bíróságtól a Közalapítvány megszüntetését, annak nyilvántartásból való törlését.

Felelős:      Dr. Kerényi László polgármester
Határidő:   2001. december 31.
 

« Vissza
Vissza a főmenübe