106/2013. (V. 16.) Balatonalmádi Város Önkormányzat Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Pedagógiai szakszolgálat átszervezésének véleményezése

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete mint működtető önkormányzat a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 83. § (2) bekezdése és a (4) bekezdés h.)pontjában biztosított véleményezési jogával élve a pedagógiai szakszolgálat átszervezésével kapcsolatosan az alábbi véleményt adja:
 
1.)    A pedagógia szakszolgálat átalakításának megkezdése jogszabályon alapul. Az önkormányzat egyetért az egységes, megyei központú pedagógiai szakszolgálati intézmény, és annak járási szintű tagintézménye létrehozásával, melyben minden, a jogszabályban meghatározott pedagógiai szakszolgálati feladatot ellátnak majd. Javasolja, hogy a gyógytestnevelés ellátást a rászoruló tanulók továbbra is saját intézményükben kapják meg.
 
2.)    A képviselő-testület azt javasolja, hogy a 2014. költségvetési évtől a járási illetékességű pedagógiai szakszolgálat működtetése – melyet most saját bevételei terhére lát el az önkormányzat, holott az igénybe vevők döntő többsége nem helyi illetékességű – ne a helyi önkormányzat feladata, hanem állami feladat legyen.

« Vissza
Vissza a főmenübe